Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Az Ajax-hoz hasonlították Lampard csapatát!

Tony Cascarino után újabb korábbi Chelsea-játékos nyilatkozott pozitívan az átalakuló “londoni kékekről”, elsősorban Frank Lampard menedzserről.

Callum Hudson-Odoi (Kép: goal.com)

Mario Melchiot szerint a Chelsea idén a tavalyi Ajax által kijelölt útra lépett azzal, hogy Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Mason Mount vagy Tammy Abraham előrelépésével jelentős fiatalítás zajlik a klubnál.

A klub színeiben 164 tétmérkőzésen pályára korábbi holland válogatott kiválóság biztos abban is, hogy Frank Lampardnál a lehető legjobb helyen van az a bizonyos stafétabot a csapatépítést illetően.

“A Chelsea-hez visszatértek korábbi játékosok, hogy segítsenek a fiataloknak. Ha most ifista lennék a klubnál nagyon is izgatott lennék a jövőt illetően! Lampard személyében megvan az a menedzser, aki bátran megadja az esélyt a fiataloknak, már csak azért is, mert saját maga karrierjén is megtapasztalta, hogy mennyire fontos a bizalom fiatal korban.” – Idézi a goal.com Melchiotot.

“Lamaprd ugye egy évig nem igazolhat, így egészen biztos vagyok benne, hogy megvannak a pontos elképzelései a fiatalokkal. A Chelsea-nek mindig is megvoltak a tehetségei, hiszen igazán sikeres a klub az utánpótlásban. Lampard pontosan tudja ezt, láttam már őt többször is az U23-as csapat körül. Ez az év a faitalok éve lesz, a klubnak pedig megvan a maga Ajax-féle modellje.” – Így a 42 esztendős egykori hátvéd, aki szerint, amennyiben a Chelsea eljut az európai porondra, azt már sikerként kell elkönyvelniük.

Melchiot azt is elárulta, melyik tehetségtől várja a nagy áttörést: “Most minenki Pulisicről beszél, pedig itt van Hudson-Odoi is! Amikor visszatér, és sikerül visszanyernie jó formáját, akkor nagyon de nagyon sok problémát fog okozni a védelmeknek. AHudson-Odoi visszatérése sokat segíthet Pulisicnek is, akitől most mindenki azt várja, hogy pótolja Eden Hazard-ot.”