Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Gea utódját keresi a Manchester United!

David De Gea szerződése egy év múlva lejár, és sajtóértesülések szerint 30 millió euróért már a téli átigazolási időszakban elengednék az Old Trafford-ról.

A legkomolyabb érdeklődőnek a PSG számít, akiknek nem okozna gondot a spanyol 30 millió eurós vételára. Az angol klub a legszívesebben Jan Oblakkal, az Atletico Madrid kapusával helyettesítené távozó sztárját. Oblak megszerzése azonban nem ígérkezne könnyűnek, hiszen piaci értéke 100 millió euró és nemrég hosszabbította meg szerződését a “Matracosokkal”. Amennyiben a szlovén kapus átigazolása meghiúsulna, a United figyelme a Dinamo Zagreb-ban védő Dominik Livakovic megszerzésére irányulna. A horvát piaci értéke jelenleg 3 millió euró, de egy jó Bajnokok Ligája teljesítménnyel, alaposan feltornázhatja a vételárát, és más klubok érdeklődését is felkeltheti.

Annak ellenére, hogy De Gea a világ egyik legjobb kapusa és az elmúlt években hatalmas bravúrjaival segítette csapatát, az előző szezonban benne volt néhány kapott gólban. Előbb-utóbb minden bizonnyal eljön az az idő amikor távozni fog, hiszen komolyabb célokért szeretne küzdeni, mint a bajnoki negyedik hely és az Európa Liga. Hat hónappal szerződésének lejárta előtt jöhet el ez a pillanat, hiszen ekkor még pénzt kaphat érte a klubja. A Manchester United a nyáron jelentősen csökkentette a fizetési költségeit, hogy előkészítse Oblak érkezését.