Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Bale duplája mentett pontot a Real Madridnak – videóval

A Real Madrid a Villarreal otthonába utazott abban a reményben, hogy ki tudják használni a Barcelona pontvesztését. A hazai csapat azonban hamar vezetést szerzett, és bár sikerült egyenlítene a királyi gárdának, kétszer is, a győzelmet már nem tudták megszerezni. A hős Gareth Bale ráadásul az utolsó percben ki is állíttatta magát. 

Forrás: Real Madrid Twitter

Bár már az első percben hatalmasat kellett mentenie a korábbi Real-játékos Raul Albiolnak Bale lövésénél, a Villarreal is sokat támadott, és a 12. percben a vezetést is megszerezték. A Real Madrid védelme teljes csődöt mondott, legfőképp Ramos, és bár Ekambi lövését még védte Courtois, a kiütött labdát Gerard Moreno már belőtte. A Real Madrid középpályája átjáróház volt, ebben a formációban nem tudtak rendesen védekezni a játékosok. A 21. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással Gareth Bale, de épphogy a kapu felé lőtte a labdát. A Real bár hátul nem volt épp erős, azért tudtak helyzeteket kialakítani, de ezek pontatlanok voltak. Aztán a játékrész hosszabbításában, a 46. percben mégis sikerült kiegyenlítenie a madridiaknak. Jovic tökéletes passzából Carvajal indult meg a kapu felé, a spanyol azonban nem kapura lőtt, hanem leadta a középen érkező Bale-nek a labdát, aki be is talált a hálóba.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a Real Madrid támadott többet. Az 58. percben egy nagyon szép támadás végén Toni Kroos kétszer is próbálkozhatott, de Fernandez mindkét lövését bravúrral védeni tudta. A 60. percben Benzema fejelt a hálóba, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A Villarreal vesztett a lendületéből, a Real Madrid pedig egyre veszélyesebb lett. Aztán hosszú idő után, a 75. percben a hazaiak eljutottak az ellenfél kapujáig, és sikerült ismét megszerezniük a vezetést. Moreno lövését még védte Courtois, de a kipattanó épp Moi Gomez elé került, akinek már csak a kapus mellett kellett az üres kapuba gurítani. A Real Madrid nem adta fel, és a 86. percben sikerült is egyenlíteni, Bale szerencsés góljával. Hiába lett hős a walesi, két perc alatt sikerült két sárgát is begyűjtenie, ezért még a lefújás előtt kiállították, amivel le is zárult a mérkőzés.

Villarreal-Real Madrid: 2-2 (1-1)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal) Vezette: Jesus Gil Manzano
Gólszerzők: Moreno (12.), Gomez (74.) ill. Bale (45+1. 86.)
Sárga lap: Quintilla (52.) ill. Mendy (78.), Casemiro (90.), Bale (90+2.)
Kiállítás: – ill. Bale (90+4.)

Villarreal: Fernandez, Quintilla, Torres, Albiol, Mario Gaspar, Iborra, Cazorla (Bacca, 74.), Ekambi (Andre-Frank, 62.), Gomez, Chukwueze (Ontiveros, 56.) Moreno. Vezetőedző: Javier Calleja Revilla

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos (Valverde, 83.), Lucas Vazquez (Vinicius Junior, 74,), Bale, Benzema, Jovic (Modric, 68.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

https://www.youtube.com/watch?v=KGJ8kA-pJcA

A hétvége további eredményei:

Péntek
Sevilla 1–1 Celta Vigo
Athletic Bilbao 
2-0 Real Sociedad

Szombat
Osasuna 2–2 Barcelona
Levante 2–0 Real Valladolid
Getafe 1–1 Alaves
Betis 2–1 Leganes

Vasárnap
Valencia 2–0 Mallorca
Atletico Madrid 3– 2 Eibar
Espanyol 0–3 Granada
Villarreal 2-2 Real Madrid

A bajnokság jelenlegi állása:

A  góllövőlista jelenlegi állása: