Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A januári átigazolási időszak legnagyobb kérdése!

9Alighogy lezárult a nyári átigazolási időszak, a média máris elkezdett foglalkozni a januári nyitást követő lehetséges átigazolásokkal. Az egyik legnagyobb potenciális klubváltót pedig alighanem Észak-Londonban kell keresnünk, a BL-döntős Tottenham sztárját ugyanis több csapattal hozták már hírbe…

Mint ismeretes, Christian Eriksen aktuális szerződése a 2019-2020-as idény végén lejár a Tottenham csapatánál, és a klub számos próbálkozása ellenére nem sikerült megújítani a dán klasszis kontraktusát, így jövő nyáron szabadon igazolhatóként ingyen távozhat.

Várhatóan Eriksen sorsa januárban el fog dőlni, esetében két lehetséges forgatókönyvet különböztethetünk meg: a Spurs már januárban eladja őt, kihasználva az utolsó lehetőséget, hogy még pénzt kapjon érte; januárban előszerződést köt új csapatával, amely július 1-jétől léphet életbe. (Esetleges hatalmas pálfordulatként nyilván az az opció is fennáll, hogy mégis hosszabbít jelenlegi kenyéradójával.)

Érdeklődőből pedig nincs hiány iránta, korábban többek közt a Manchester United és a Real Madrid is puhatolózott már a Spurs vezérkaránál, de a teljesség igénye nélkül az olasz rekordbajnok Juventus, a legnagyobb kihívójaként számon tartott Inter, valamint az aktuális spanyol éllovas Atlético Madrid is nyitott a szerződtetése iránt.

A 27 éves irányító középpályás 2013 óta áll a Tottenham alkalmazásában, azóta 281 pályára lépés alatt 67 gólt szerzett a klub színeiben, és az idei szezonban is meglőtte már az első gólját az Arsenal elleni, döntetlenre végződött londoni derbin.