Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jótékony hétvége és az utolsó Eb-kvóta

Vasárnap Kisorosziban rendezik a Hangya Peti Emlékversenyt. A rangos, FIFG 250-es besorolású verseny a Footgolf Országos Bajnokság nyolcadik fordulója, de ennél sokkal többet jelent a honi footgolf társadalom számára. Ezen a hétvégén leukémiás gyerekek gyógyulására gyűjtenek és emlékeznek a szövetség alapító alelnökére, Hankó Péterre, aki három éve már odafent rúgja a hole in one-okat. A tét sem kicsi, az utolsó Eb-kerettag személyére is fény derül.

Hankó Péter – vagy ahogy mindenki ismerte, Hangya Peti – három éve nagy csatát vívott a leukémiával, ám sajnos, nem tudta legyőzni a halálos kórt. A sportág első világbajnokságának főszervezőjére, a honi szövetség alapító alelnökére jótékonysági footgolf versennyel emlékeznek 2017 óta szeptemberi születésnapján. Most vasárnap sem lesz ez másképp. A nevezési díjból a Magyar Footgolf Szövetség minden játékos után 1.000 forintot utal a Démétér Alapítvány számlájára. A Szent László kórház területén működő Démétér Házban a csontvelő átültetésen átesett gyerekek szüleikkel együtt lakhatnak a gyógyulási folyamat során. Hogy a “kis kopasz kollégák” – ahogy Peti hívta őket – minél otthonosabban érezzék magukat, maga Hangya Peti is rengeteget tett. Míg a szomszédban kapta a kezeléseket, látva a kis sorstársakat, megalapította a Hangya Peti Szeretetbankot, mely az ő támogatásukra jött létre. A footgolfosok már akkor a kezdeményezés mellé álltak és természetesen a hétvégén is lesz lehetőségük adományozni az alapítvány számára és vásárolni Peti posztumusz kiadott blogkönyvéből a LeOKémiából. Az első és a második emlékverseny során összesen közel egymillió forintot gyűjtöttek a helyszínen jótékony célra.

Maga a verseny is emberpróbáló lesz a játékosok számára, ugyanis az általános játékmenettől eltekintve kétszer 18 szakaszt teljesítenek, a Magyar Golf Clubban előbb a Fekete, majd az Albert pályán kell helytállniuk. A flightok kialakítása is különleges lesz, a magyar szövetség döntése értelmében a magyar ranglista alapján áll össze a tee time szerinti rajtsorrend. A már most 100 fölötti nevezői létszám pedig lehetőséget ad arra, hogy minden négyes csoportban három magyar játékos mellé egy külföldi kerüljön. A verseny végén a szabályoknak megfelelően a helyezések eldöntése végett háromszakaszos szétrúgást rendeznek az Albert pálya 16., 17. és 18. szakaszán (az időjárási körülmények miatt ez módosulhat egy szakaszra vagy tizenegyespárbajra).

A Hangya Peti Emlékverseny az utolsó lehetőség a magyar játékosok számára, hogy megszerezzék a fennmaradó, egyetlen kvótát a szeptember végi, angliai csapat Európa-bajnokságra. A vasárnap legjobban teljesítő, még nem kvalifikált játékos csatlakozik a válogatott kerethez.

Nevezni ma 18 óráig lehet ITT.