Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő statisztikákkal rendelkezik CR a válogatottban

Cristiano Ronaldo kedd este mesternégyest szerzett Litvánia ellen az Európa-bajnokság selejtezőkörében. A portugál támadó ezekkel a találatokkal több rekordot is megdöntött, illetve egyre közelebb jár ahhoz, hogy ő legyen minden idők legtöbb válogatottbeli góllal rendelkező játékosa.  

Forrás: yahoosport.com

Cristiano Ronaldo szép úton halad afelé, hogy a válogatott futballban is történelmet írjon. A portugál elképesztő számokat produkál a portugál nemzeti csapatban is, és az sem veti vissza a teljesítményét, hogy már 34 éves.

Ronaldo kedd este négy gólt lőtt Litvániának (először az egyiket öngólnak írták, de végül neki adták meg), amivel már összesen 93 találatnál jár a nemzeti színekben. Ezzel ő az egyetlen európai futballista, aki 90 gól fölé tudott jutni a karrierje során. A Juventus támadója épp Puskás Ferencet előzte meg az elmúlt hónapokban, aki 84 gólt szerzett a magyar válogatott tagjaként. Cristiano Ronaldo előtt már csak az iráni Ali Daei áll 109 találattal, és szinte biztos, hogy a portugál addig fog a válogatottban játszani, amíg ezt a rekordot is meg nem dönti, igaz, az aktív futballisták között már ő a csúcstartó magasan. A 93 találatából azonban mindössze 18-at szerzett barátságos mérkőzéseken, 75 gólt tétmérkőzéseken lőtt.

Cristiano Ronaldo lett az első játékos a litvánok elleni mérkőzésen után, aki 40 különböző válogatottnak lőtt már gólt, és tegnapi teljesítményével beérte Robbie Keane 23 gólos rekordját, ami az Eb-selejtezőkön szerzett találatokat illeti.

Mindemellett ez volt az 54. mesterhármasa és a 8. mesternégyese karrierje során.