Legendák Viadala

A Kupa-győzelem miatt rúgták ki az edzőt!

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2019 szeptember 14. 10:00

Hatalmas vihart kavart Spanyolországban a Valencia edzőváltása, melyre azt követően került sor, hogy a “Denevérek” a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen végeztek a spanyol bajnokságban (La Liga) a nagy hármas mögött, és a Barcelona legyőzésével megnyerték a Király-kupát…

Ahogyan arról beszámoltunk, nagy a bizonytalanság az egykori BL-döntős klubnál, a játékosok többsége nem ért egyet Marcelino menesztésével, és a lapátra tett szakembernek is konkrét elképzelései vannak a kirúgásához vezető okokról:

“Sevillában a Király-kupa-döntőn a tulajdonos nem gratulált nekünk. Július 19-én elmentem Szingapúrba, ahol gratulált a Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutáshoz, de a kupához nem. Ezzel meglepett. Az ő szemében a kupa teljesen másodlagos volt, ami veszélyeztette a BL-kvalifikációt. Sosem hittem volna, hogy elküldenek. Amikor megtudtam a hírt, nem hittem el. Július 19-én a tulajdonos azt mondta nekem, teljes a bizalom irántam. Ezek után hogyan számíthattam volna arra, hogy szeptember 10-én kirúg? Meg vagyok győződve róla, hogy a Király-kupa indította el ezt a folyamatot, hiszen világosan megmondták, hogy engedjük el. A játékosok és a szurkolók viszont küzdeni akartak a trófeáért, és az edzőkkel mi is meg szerettük volna nyerni.”

Az 54 éves szakember ezzel együtt megköszönte az egész csapat teljesítményét és a szurkolók határtalan támogatását, és kijelentette, egy időre háttérbe fog vonulni.

A Valencia irányítását Albert Celadles vette át, és vezetheti csatába az együttest szombat este a címvédő Barcelona ellen a Camp Nouban.