Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kétarcú Barca

Eddigi két hazai bajnokiját simán nyerte a katalán csapat, de idegenben csak szenvednek.

(Fotó: fcbarcelona.com A szentély)

A májusi Celta Vigo elleni 2:0-ás vereség óta nem tudott idegenben tétmérkőzést nyerni a Barca. Utána következett Liverpoolban a megsemmisítő és egyben Bajnokok Ligája kiesést is jelentő 4:0-ás vereség az Anfielden. A katalánok az előző szezont egy idegenbeli Eibar elleni döntetlennel zárták. Új szezon, új remények: gondolhatták a Barca szurkolói. Ehelyett rögtön a bajnokság első fordulójában jött az Athletic Bilbao elleni vereség, majd a harmadik fordulóban az Osasuna elleni döntetlen. Igaz, Lionel Messi nélkül. Eközben otthon két 5:2-es győzelem és remek játék. Szintén Messi nélkül. A forma a BL-ben sem javult. A katalánok végül örülhettek az egy pontnak, ami még sokat érhet, mert senkinek sem lesz könnyű dolga a Borussia Dortmund otthonában. Mindenesetre a Barca csak egy kaput eltaláló lövésre volt képes. A Dortmund végig jobban játszott, az első félidőben Marco Reus találhatott volna be, aki a második félidőben büntetőt is hibázott. Emellett Julian Brandt a kapufát is eltalálta, de Ter Stegennek ezeken kívül is bőven akadt védenivalója. Az eredmények mellett a mutatott játék képe is aggaszthatja a Barcelona szurkolóit.

(Forrás: transfermarkt.com A Barca a legutóbbi hat idegenbeli tétmérkőzésén nyeretlen maradt.)

Idegenben teljesen máshogy játszik a Barcelona, nem tudják úgy uralni a játékot és a labdát, mint a Camp Nou-ban. Ha tudják is birtokolni a labdát, akkor is meddő a fölény, nem tudnak elég lehetőséget kidolgozni a felállt védelem ellen. Ez persze sosem könnyű, de otthon fel tudják törni az ellenfél védelmét és a saját játékukat tudják játszani. Lehet, hogy Ernesto Valverde látja el más taktikai utasításokkal a játékosokat, lehet, hogy nagyobb nyomás nehezedik idegenben a Barca-ra, a hazai közeg pedig feldobja őket. Mindenesetre, ahhoz, hogy idén messzire jussanak a BL-ben, és versenyben legyenek a bajnoki címért is, változtatni kell az idegenbeli mutatókon, mert nem fog beleférni ebben az idényben is egy sokgólos hazai győzelem utáni, idegenben elbukott párharc. 

(Forrás: transfermarkt.com Legutóbbi 12 hazai mérkőzését megnyerte a Barcelona. Utoljára 23 mérkőzéssel ezelőtt kaptak ki otthon a Real Betis ellen, 4:3-ra, és mindössze 3 döntetlen csúszott be. A maradék 19 mérkőzést mind megnyerték a Camp Nou-ban.)