Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: döntetlen született a bajnokság csúcsrangadóján – Videóval

A holland labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában rendezték a szezon legjobban várt mérkőzését, azaz a PSV Eindhoven – Ajax összecsapást. 


Hollandia, Eredivisie, 7. forduló
PSV Eindhoven – Ajax 1-1 (0-0)
Játékvezető: D. Makkelie, Helyszín: Philips Stadion (Eindhoven)
Gólszerzők: D. Malen (78′) ill. Q. Promes (63′)

A találkozót végig az Ajax uralta, ennek következtében ők alakítottak ki több helyzetet is, azonban az első játékrészben ezeket rendre elpuskázták Erik Ten Hag fiai. Gólt szerezhetett volna Tadic, Ziyech, Promes, és Tagliafico is, de egyikőjüknek sem sikerült bevenni Zoet kapuját az első játékrészben. Hazai oldalról mindössze Donyell Malen került oda a vendégek kapujának előterébe, de elvétette lehetőségét.

A második félidőben is az amszterdamiak voltak aktívabbak helyzetek tekintetében, és ahhoz, hogy ez gólban is megmutatkozzon a 63. percig kellett várni, Dusan Tadic passzát követően Quincy Promes ígéretes helyzetben higgadtan fejezte be az akciót, ezzel megszerezve a megérdemelt vezetést. Negyed órával később viszont jön az egyenlítő találat, a hazaiak csodagyerekétől, Donyell Malen részéről, aki Gakpo gyönyörű ütempasszát értékesíti elképesztő nyugodtsággal. A találkozó hajrájában pedig már egyik együttes sem tudott kialakítani veszélyes helyzetet, így 1-1-es döntetlennel ér véget a “holland klasszikus”.

A bajnokság jelenlegi állása