Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: átalakították a Nemzetek Ligáját

Teljesen átalakították az osztályokat, így a kiesők nem kerültek lentebbi csoportba, sőt, van akit feljebb soroltak, mint például a magyarokat.

Az Európai Labdarúgó Szövetség átformálta a Nemzetek Ligájának osztályait. A magyar válogatott ennek következtében a harmadik vonal helyett a másodikban fog szerepelni a következő kiírásban.

Az UEFA kedden jelentette be, hogy az A, B és C osztály mezőnye egyaránt 16 csapatos lesz a sorozat 2020/21-es idényében. Az A és B jelzésű osztályok legutóbb 12-12 együttessel, míg a harmadik 15 csapattal volt feltöltve.

Az átszervezés az alábbiakat vonzza magával: az élvonaltól búcsúzó Németország, Izland, Horvátország és Lengyelország a legjobbak között maradhat, továbbá, szintén nem esett ki a második osztályból Szlovákia, Törökország, Írország és Észak-Írország. A C vonalból feljutott négy csoportelsőn mellett a csoport másodikok, így Magyarország is a második osztályba kerülnek fel. A C vonalat a D-ből töltik fel úgy, hogy a legalsó ligában csak a sorozat legelső, 2018/19-es idényének hét leggyengébb csapata marad.