Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkapta a Barcelona a büntetését Griezmann miatt – HIVATALOS

A korábbi híresztelésekkel ellentétben az FC Barcelona cseppet sem kapott komoly büntetést, amiért megsértették a szabályokat, és már a tavalyi szezon közben tárgyalásokat kezdeményeztek Griezmann leigazolásával kapcsolatban…

A spanyol szövetség fegyelmi bizottsága 300 euróra (alig több mint 100 ezer forint) büntette a Barcelona csapatát, amiért idő előtt tárgyalásokat folytatott az Atlético Madrid csapatával élő szerződésben álló Antoine Griezmannal múlt tavasszal.

A nyár közepén Griezmann korábbi tanácsadója, Éric Olhats árulta el, hogy a Barca még a Juventus elleni februári mérkőzés előtt kapcsolatba lépett a francia támadóval. Ezzel együtt a gyanút igazolni látszó e-mailek is nyilvánosságra kerültek.

Az Atlético ugyan visszavonta panaszát, amit amiatt nyújtott be, mert véleménye szerint a Barcelona vezetősége a szabályokkal ellentétesen, a madridi klub hozzájárulása nélkül kezdett tárgyalásba játékossal, az ügyben mégis fegyelmi eljárás, és a vizsgálatot folytató ügyész korábbi javaslata szerint egymeccses zárt kapus büntetés is szóba került.

A világbajnok francia támadó a nyáron 120 millió euró ellenében tette át székhelyét a fővárosi csapattól a katalán óriáshoz, és eddig három gólt szerzett új csapata színeiben.