Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a játékosok szavazással döntenek a csapatkapitány személyéről

Az Arsenal angol hátvédje, Rob Holding megerősítette, hogy a londoni klub játékosai szavazást tartottak arról, hogy ki viselje a csapatkapitányi karszalagot.

Forrás: Rob Holding Twitter

Az Arsenal játékosai egy titkos szavazást rendeztek, hogy megválaszthassák a klub állandó csapatkapitányát. Az előző szezonban megnevezett kapitányok, Laurent Koscielny, Petr Cech és Aaron Ramsey a nyáron távoztak a csapattól, Unai Emery pedig eddig még nem jelentette be, hogy ki fogja viselni véglegesen a karszalagot.

Az új szezon első hetében Granit Xhaka volt a csapatkapitány, de Mesut Özil is megkaphatja ezt a megtiszteltetést, hogy ha úgy alakul a pályán lévő játékosok listája.

Az 5-0-ra megnyert, Nottingham Forest elleni Ligakupa mérkőzésen Robert Holding viselte a karszalagot, miután lecserélték Özilt, és a mérkőzés után az újságíróknak elmondta, hogy szavaztak arról, hogy ki legyen a kapitány.

“A múlt héten tartottunk egy szavazást a kérdésről. Egy-egy papírlapra mindenki leírt egy nevet, és odaadtuk a menedzsernek. Ő majd megnézi és átgondolja, hogy mi a legjobb a csapatnak, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Nem tudom, hogy mikor jelenti be a döntést, talán pár napon belül erre is sor kerül.”

Nem egyedi eset, hogy a játékosok döntenek a csapatkapitány kilétéről, hiszen tavaly a Machester City öltözője David Silvát szavazta meg erre a feladatra.

Az Arsenal szurkolók egyébként Holdingot tartják a legjobb választásnak erre a szerepre, aki elmondása szerint szívesen elvállalná ezt a posztot a csapatban.