Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: berobbantak a 20 év alatti játékosok a bajnokságba

Még csak hat forduló ment le a spanyol bajnokságból, de az már most világosan látszik, hogy a fiatal játékosok, különösen a 20 év alattiak, milyen hatással voltak a ligára. Némelyikük előtt biztosan nagy jövő áll, közülük mutatunk most 8 labdarúgót, akikre érdemes lesz majd odafigyelni a szezonban.

1. Ansu Fati: 16 éves (Barcelona)

A legfiatalabb közöttük a 16 éves Ansu Fati, aki szó szerint berobbant a Barcelona felnőtt csapatába. A szezon elején Messi és Suarez sérülése miatt híján voltak a támadóknak a katalánok, ezért az utánpótlásból hozták fel a Bissau-Guineai születésű, saját nevelésű szélsőt. Teljesítményével mindenkit lenyűgözött, olyannyira, hogy már elindították a honosítását is, hogy minél hamarabb spanyol válogatott lehessen.

2. Rodrygo: 18 éves (Real Madrid)

Képtalálat a következőre: „rodrygo”

Rodrygo a héten, az Osasuna elleni bajnokin mutatkozhatott be tétmérkőzésen a Real Madrid felnőtt csapatában, és olyan jól sikerült a debütálása, hogy beállása után mindössze egy perccel megszerezte az első gólját is. A brazil csatár a nyáron érkezett a Santosból 45 millió euróért, de az első szezonjában még csak a Castillába regisztrálták. Hogy az álombemutatkozás hogyan fog majd hatni a szerepléseire a szezonban, még nem tudni, de biztosak lehetünk benne, hogy többször fogjuk még őt látni első osztályú meccseken az idényben.

3. Joao Felix: 19 éves (Atletico Madrid)

Képtalálat a következőre: „joao felix”

Klubrekordért, 126 millió euróért igazolta le az Atletico Madrid a mindössze 19 éves támadót a Benficából, de már most úgy tűnik, hogy minden centje megérte. Joao Felix eddig remekül szerepelt új csapatában, hiszen máris a támadósor motorja lett, és már két gólt is szerzett a bajnokságban, a legutóbbit éppen a héten, a Mallorca ellen. Felix eddig úgy tűnik, hogy remekül illeszkedik az Atletico gépezetébe, az idény hátralévő részében pedig majd kiderül, hogy valóban a jó csapatban játszik-e.

4. Vinicius Junior: 20 éves (Real Madrid)

Képtalálat a következőre: „vinicius junior”

Már korábban is nagy reményeket fűztek Vinicius Juniorhoz, aki bár már tavaly berobbant a köztudatba és a spanyol bajnokságba, idén még nagyobb nyomás nehezedik majd a vállára. Bár technikailag már most látszik, hogy nagyon tehetséges, a gólszerzéssel úgy tűnt, még komoly problémái lesznek. Ez a gát azonban a legutóbbi, Osasuna elleni bajnokin átszakadt, ami a játékos gólörömén is nagyon látszott. A szezon hátrelévő részében is ugyanezek az elvárások nehezednek majd rá, és később kiderül, hogy mennyire képes majd megfelelni nekik.

5. Martin Ödegaard: 20 éves (Real Sociedad)

Képtalálat a következőre: „odegaard real sociedad”

A Real Madrid norvég középpályása, Martin Ödegaard jelenleg a Real Sociedadban játszik kölcsönben a Real Madridból, és nem is akárhogyan. A 20 éves játékosnak nagy szerepe van abban, hogy csapata jelenleg a második a spanyol bajnoki tabellán, hiszen nem csak gólokkal, de gólpasszokkal és előkészítésekkel segíti társait. A csütörtöki, Alaves elleni mérkőzésen fantasztikus asszisztot adott Mikel Oyarzabalnak, amivel ismét a középpontba került. Ha így folytatja, szinte biztos, hogy a következő szezonban meg fogja kapni a hőn áhított lehetőséget a Real Madrid felnőtt csapatában.

6. Kang-in Lee: 18 éves (Valencia)

Képtalálat a következőre: „kang in lee”

A koreai származású Kang-in Lee a nyáron csatlakozott a Valenciához, és az egyik legnagyobb ázsiai reménységnek tartják. A 18 éves támadó középpályás a hétvégén az első gólját is megszerezte a La Ligában, és Marcelino távozásával úgy tűnik, hogy nagyobb szerephez fog jutni a csapaton belül, ami miatt viszont nagyobb nyomás is fog rá helyeződni.

7. Takefusa Kubo: 18 éves (Mallorca)

Képtalálat a következőre: „Takefusa Kubo mallorca”

Szintén egy Real Madrid által vásárolt tehetség, aki jelenleg kölcsönben játszik. A madridi klub vezetősége az átigazolási időszak végén döntött úgy, hogy a Castilla helyett inkább a spanyol első osztályban bontogassa a szárnyait Takefusa Kubo, ezért adták kölcsön a Mallorcának, ahol eddig remek teljesítményt mutatott be. A királyi gárda minden bizonnyal remek üzletet kötött, amikor elhozták a Barcelona orra elől a japán támadó középpályást.

8. Samuel Chukwueze: 20 éves (Villarreal)

Képtalálat a következőre: „Chukwueze”

A Villarreal 20 éves, nigériai szélsője, Samuel Chukwueze már az előző szezon bemutatkozhatott a nagyközönségnek, miután tavaly novemberben felhozták a felnőtt csapatba, majd remek idényt is zárt. Most, hogy állandó tagja lett a kezdőnek, sokkal többet várnak tőle, és habár eddig csak egy gólt szerzett, a vezetőség és az edző is meg van elégedve a teljesítményével.

Mellettük azonban itt van még 24 másik fiatal labdarúgó, akikre igazán érdemes lesz odafigyelni a La Liga jelenlegi szezonjában:

Andrij Lunin (20 éves – Real Valladolid, kölcsönben a Real Madridból), Ferran Torres (19 – Valencia), Alexander Isak (20 – Real Sociedad),  Jean-Clair Todibo (20 – Barcelona), Fran Beltran (20 – Celta Vigo), Mohammed Salisu (20 éves – Real Valladolid), Pedro Porro (20 éves – Real Valladolid, kölcsönben a Manchester Cityből), Emerson (20 – Betis), Diego Lainez (19 – Betis), Bryan Gil (18 – Sevilla), Ander Barrenetxea (18 – Real Sociedad) és Manu Morlanes (20 – Villarreal).