Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: már a katalán sajtó is lehúzza Rakitic-et!

Aki nézte tegnap este a horvát – magyar meccset, az garantáltan kiszúrhatta, hogy Ivan Rakitic hatalmas lelki teherrel lépett pályára a hazai csapatban. FC Barcelona sztárjának elméjét azonban aligha Dzsudzsák Balázs és társainak nem létező pressziója foglalta le…

Természetesen a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatottnak még mindig kihagyhatatlan alapembere Ivan Rakitic, ám a Barcában már teljesen más a helyzet. Ernesto Valverde vezetőedző alig-alig számol az odaadó középpályással. A svájci születésű Rakitic 2014-es érkezése óta egészen idén nyárig alapember volt a katalán sztárcsapatban, de a felkészülés során megtört valami. Sokat cikkeztek a lapok esetleges távozásáról is, lévén rendre beleszőtték az ő nevét is, Neymar végül kútba esett megszerzésébe is. Igaz, nem csak a Paris Saint-Germainnel kötötték össze, lévén a horvát játékosokat egyébként is előszeretettel alkalmazó Internél is szívesen látták volna.

Leírni is hihetetlen, de Rakitic a mostani szezonban mindössze 186 percet töltött a pályán a Barcelonában, az elégedetlensége és fájdalma pedig még a válogatott tegnap esti meccsén is élesen kirajzolódott az arcán. A barcelonai Sport persze azonnal meg is írta, hogy a korábban követelt 70-80 millió eurónak akár már a feléért is vihető a csalódott karmester a Camp Nou-ból. Vajon egy katalóniai médiaterméknek fontos a negatív emóciók generálása mind a játékosok, mind a kívülállók felé?