Eb 2020: CR 700. karrier-gólja is kevés volt, Ukrajna a kontinenstornán! – Eredmények, tabella

Nagy Ákos
Nagy Ákos
újságíró, 2019 október 14. 23:15

Azok után, hogy Ukrajna hazai pályán legyőzte Portugáliát, a regnáló Európa-bajnokot megelőzve biztosította helyét a jövő nyári kontinenstornán. A címvédő pedig így akár még egy elég kellemetlen helyzetbe is belekerülhet (…)

(EURO 2020 Twitter)

A-csoport

Bulgária – Anglia 0-6 (0-4)
Gólszerzők:
Rashford (7.), Barkley (20. és 32.), Sterling (45+3. és 69.), Kane (85.)

Marcus Rashford bombagólja megadta a kellő alaphangot angol szempontból a találkozónak. A “háromoroszlánosok” legutóbbi csehországi botlásukat követően meggyőző játékkal, még ilyen kplönbséggel is megérdemelten nyertek, és vezetik az A-csoportot.

Koszovó – Montenegró 2-0 (2-0)
Gólszerzők: A. Rrahmani (10.) és Muriqi (34.)

A balkáni derbin a selejtezősorozatban mutatott formának megfelelően Koszovó hozta a kötelezőt, és továbbra is versenyben a továbbjutást érő második helyért.

A csoport állása:

B-csoport

Ukrajna – Portugália 2-1 (2-0)
Gólszerzők:
Yaremchuk (6.), Yarmolenko (27.) illetve C. Ronaldo (72. -büntetőből)

A Joao Félixet, Cristiano Ronaldot, vagy Bernardo Silvat is felvonultató Portugáliát valósággal sokkolták az első félidőben a lelkes és céltudatos futballt játszó hazaiak.

Az ukránok a szünetre két gólos előnnyel vonulhattak, és bár Portugália mindent megtett azért, hogy legalább egyenlítsen, Cristiano Ronaldo tizenegyesből csak szépíteni tudott. A Juve világsztárját vélhetően most az sem vigasztalja, hogy 700. (!) karrier-gólját szerezte Kijevben.

Andriy Shevchenko válogatottja egy számára pazar selejtezősorozat után, készülhet a jövő évi Európa-bajnokságra!

Litvánia – Szerbia 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Kazlauskas (79.) illetve A. Mitrovic (49. és 53.)

Nagyon kellett ez a győzelem a szerbeknek, hiszen déli szomszédunk így 1 pontra megközelítette Portugáliát, és még reménykedhet a továbbjutást illetően.

A csoport állása:

H-csoport

Franciaország – Törökország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Giroud (76.) illetve Ayhan

A csoport nagy rangadóján Franciaország elszalasztotta az esélyt, hogy átvegye a vezetést riválisától a tabellán. A törökök kitartását minden dicséret megilleti, pláne annak fényében, hogy két körrel a vége előtt továbbra is a világbajnokot megelőzve vezetik a csoportot.

Persze sokat elmond a találkozóról, hogy Törökországnak 5 kísérlete, és 1 kaput eltaláló lövése volt, szemben a franciák 21:9-es mutatójával.

A csoport többi mérkőzésén:

Moldova – Albánia 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Cikalleshi (22.), Bare (34.), Trashi (40.), Manaj (90.)

Izland – Andorra 2-0 (1-0)
Gólszerzők: A. Sigurdsson (38.), Sigthorsson (65.)

Az állás: