Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból fordított és nyerte a rangadót a Legia

Igazi rangadót rendeztek a lengyel bajnokság 12. fordulójában: a Legia Warszawa hazai pályán ütközött meg a Lech Poznan együttesével.

Kép: Super Express

Eddig mind a két nagy csapat szezonja csalódástkeltő a bajnoki produkciójukat látva. A Lech és a Legia is összeszedett már 4-4 vereséget, 2-3 döntetlennel kiegészítve – ez a produkció pedig jelenleg csak a középmezőnyre elég az Ekstraklasában. Itt volt az idő a javításra, a tét azonban kissé rányomta a bélyegét a találkozóra.

Óvatos volt a kezdés. A varsóiak domináltak az első félidőben, ám a vendégek fegyelmezett védekezésének köszönhetően nem sok komoly lehetőséget jegyezhettünk fel. A Legia irányított, olykor el is jutottak lövésekig, de igazán ők sem tudtak veszélyeztetni. A fehér mezesek viszont egy szabadrúgással jelezték, érdemes rájuk odafigyelni. Olyannyira, hogy a fordulás után le is csaptak ellenfelükre. A Legia egy percre belealudt megnyugtató mezőnyfölényébe, ezt a hibát pedig a Lech kíméletlenül ki is használta:a gyors akció Jevtic góljával zárult, ami hirtelen felpörgette az amúgy hangulatos meccset.

A Legia rákapcsolt, a válaszra pedig még csak 10 percet sem kellett várni. Előbb a 64. percben kontrázták le a poznani csapatot és Novikovas góljával ki tudtak egyenlíteni, majd jött a folytatás. A 76. percben már vezetőgólnak örülhettek: egy beívelt labda megoldhatatlan problémát okozott a vendégek védelmének, a bizonytalanságokat kihasználva pedig Rosolek talált be. A fővárosiak így lendületből meg tudták fordítani a találkozót, ellenfelüknek pedig már nem maradt válasza. A Legia megérdemelten nyert 2-1-re és megelőzte a Lech Poznant a táblázaton. A zöld-fehérek így átmenetileg az 5. helyre kapaszkodtak fel (4 pontos hátrányban a listavezető Pogon Szczecin mögött), a Lech tőlük 2 ponttal a 7. helyen áll.

Legia Warszawa – Lech Poznan 2-1
G.: Jevtic (55.), Novikovas (64.), Rosolek (76.)