Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2030: társrendezők lennének a spanyolok – Mondjuk kivel!

Ugyan még több mint tíz esztendő választ el minket a 2030-as Világbajnokságtól, máris egyre komolyabb csata kezd kialakulni a rendező(k) kilétéért. A küzdelembe most félhivatalosan beszállt a portugál-spanyol páros is.

Eddig ismert tény volt, hogy az örökösen (sikertelenül) pályázó Marokkó (esetlegesen Algériával és Tunéziával karöltve) mellett egy dél-amerikai kandidáció is képben van. Argentína, Uruguay, Chile és Paraguay szintén együttesen adna otthont a huszonnegyedik vébének.

Európából szó van egy balkáni házigazda-pályázatról is: Románia a görögökkel, a szerbekkel és a bolgárokkal közösen látná vendégül a világ legjobb negyvennyolc válogatottját 2030-ban.

Cikkünk azonban talán a legéletképesebb pályázóról értekezik: Spanyolország és Portugália már be is jelentkezett a FIFA-nál. A még csak kezdetleges formában leledző közös pályázat frontembere egyelőre Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke. Azt már az AS teszi hozzá az információhoz, hogy a mindenkori spanyol kormány vajon fontosabbnak tartana-e egy Világbajnokságot, mint Madrid városának olyannyira vágyott 2032-es olimpiai házigazdaságát?

A Világbajnokság helyszíne 2022-ben Katar, míg 2026-ban az Egyesült Államok/Kanada/Mexikó trió lesz.