Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

25 éve debütált Raúl a Real Madridban – VIDEÓ

A Real Madrid legendás csatára, Raúl González ma pontosan 25 éve, 1994. október 29-én debütált a királyi gárdában egy Real Zaragoza elleni bajnoki mérkőzés hajrájában.

Forrás: heraldo.es

Az akkor még csak mindössze 17 éves és 124 napos támadó a 31 éves csapatkapitány, Emilio Butragueno helyére érkezett, amivel ő lett a klub történetének legfiatalabb pályára lépője. Raúl már ezen az első mérkőzésén gólpasszt adott, a másodikon pedig már gólt is szerzett, épp a nagy városi rivális, Atletico Madrid ellen. Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában jegyzett első találatait épp a Ferencvárosnak lőtte egy évvel később, ráadásul mesterhármast rúgott a magyar klubnak.

Raúl a felnőtt csapatban töltött 16 éve alatt a Real Madrid ikonja lett. Összesen 741 mérkőzésen lépett pályára a habfehér gárda színeiben, ezeken pedig 325 gólt és 107 gólpasszt jegyzett. Ezzel megdöntötte Alfredo Di Stefano 308-as gólrekordját, amivel a Real Madrid történetének legeredményesebb góllövőjévé is vált. Az ő rekordját viszont a mezét megöröklő Cristiano Ronaldo döntötte meg néhány évvel később…

Raúl debütálása a Real Zaragoza ellen 1994. október 29-én: