Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Itt az újabb bizonyíték a liga előretörésére!

Az észak-amerikai profi labdarúgó liga (MLS) töretlen fejlődését tökéletesen jelzi az Atlanta United sikere, amellyel számos európai-élcsapatot leköröz a klub.

(Kép: as.com)

A regnáló bajnok ugyanis amellett, hogy az USA egyik, ha nem a legnépszerűbb klubja, bizonyos mutatókban az európai topfutball legjobbjait is lekörözi.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) által készített, a szurkolói támogatottságot a 2013 és 2018 között időszakban vizsgáló felmérés igazán érdekes adatra világít rá.

Az Atlanta találkozóit átlagosan 51 547 néző tekintette meg, amely amellett, hogy Európán kívül a legmagasabb mutató, világviszonylatban a 10. helyet jelenti. Ezzel a 2017-ben az MLS-ben debütáló franchise olyan nagy klubok társaságába került, mint a Manchester United, a Real Madrid, vagy a Bayern München.

További érdekesség, hogy  a legutóbbi MLS-idényben a Mercedes-Benz stadionban 8 alkalommal is több mint 70 000 nézőt regisztráltak, ezzel a mutatóval pedig a Bajnokok Ligája elmúlt idényének 32 főtáblás csapatától 28-at megelőz az Atlanta.

“Egészen hihetetlen, hogy egy olyan klub, amely pusztán a harmadik hivatalos idényét éli, egy hagyományosan nem futball-központú országban ekkora tömegeket képes megmozgatni.” – Büszkélkedett ezen sorokkal még 2019 szeptemberében a World Futball Summit elnevezésű, madridi konferencián Darren Eales klubelnök, akinek gondolatát legújabban Don Garber MLS-komisszár a következőkkel egészítette ki, reagálva a CIES listájára.

“Igazi sikertörténet ez, mely a liga egész történelmét tekintve az egyik legnagyszerűbb.”