Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: utolsó perces büntetővel nyert nagy nehezen a Juventus – videóval

Lépéshátrányba került a Juventus, miután az Inter a kedd esti győzelmével az olasz bajnoki tabella élére került. A torinói gárda bár a vezetést megszerezte, a Genoa kiegyenlített. Sokáig ráadásul emberelőnyben játszhatott a Juve, de nem tudtak gólt lőni, aztán a 95. percben egy büntetővel biztosították be a győzelmüket. Ezzel a Juve ha egy ponttal is, de megelőzte az Intert a tabellán. A Sassoulo a Fiorentinát fogadta, és bár ők is vezettek még a mérkőzés elején, később a firenzeiek megfordították az eredményt, és begyűjtötték a három pontot. 

Forrás: Juventus Twitter

Juventus – Genoa:

Jobban kezdett a Juventus a Genoa ellen, ám csak a 17. percben érkezett az első nagy helyzetük, amikor Paulo Dybala szerzett meg egy kipattanót, majd kapura lőtt, de Andrei Radu védeni tudott, majd egy perccel később a léc fölé lőtte a labdát ígéretes helyzetben. A 25. percben a Genoa is megmutatta magát, ekkor Cristian Zapata hagyott ki nagy helyzetet egy szabadrúgást követően, amikor csak a kapu fölé tudta fejelni a labdát. A 32. percben Cristiano Ronaldo előtt volt elég terület, és meg is célozta a bal alsó sarkot, de Andrei Radu látványos mozdulattal védeni tudott. A 36. percben végül megszerezték a hazaiak a vezetést, amikor egy szöglet után Leonardo Bonucci fejelt közelről a bal alsó sarokba. Nem örülhettek azonban sokáig, mert a Genoa a 41. percben egyenlített. A védők hibáját kihasználva Cristian Kouame lőtt szinte teljesen üresen a kapu felé, amire még Buffon sem számított, és a labda így könnyedén jutott be a hálóba. Ezzel a góllal zárult a félidő.

A második játékrész egy piros lappal kezdődött, és az 51. percben Cassata második sárgájával emberhátrányba került a Genoa. A torinóiak azonban nem tudták ezt kihasználni, sőt, éles helyzeteik is alig voltak. A 61. percben Federico Marchetti kapott piros lapot a kispadon, de ez nem befolyásolta a meccs alakulását. A 71. percben Bernardeschi lövését védte bravúrral az ellenfél kapusa, majd két perccel később Cristiano Ronaldo hagyott ki nagy helyzetet, amikor erőteljes fejese csak a kapu jobb oldala mellé ment. Nem is bírta idegekkel a végig a Juve, és a 87. percben Rabiot is idő előtt hagyta el a pályát a második sárga lapjával. A 92. percben Ronaldo végül betalált a hálóba, de a játékvezető videóbírózás után lesnek ítélete a gólt. A 95. percben viszont tizenegyeshez jutott a Juventus, amit Cristiano Ronaldo értékesített is, ezzel pedig ha nehezen is, de megszerezte a hazai csapat a győzelmet, amivel ismét az élre kerültek.

Juventus – Genoa: 2-1 (1-1)
Helyszín: Allianz stadion (Torino) Vezette: Antonio Giua
Gólszerzők: Bonucci (36.), Ronaldo (90+5. – büntetőből), ill. Kouame (41.)
Sárga lap: Bentancur (28.), Rugani (39.), Rabi ot (76.), Bonucci (89.) ill. Cassata (4.), Pandev (65.)
Kiállítás: Rabiot (87.) ill. Cassata (51.), Marchetti (61.)

Juventus: Buffon, Alex Sandro, Rugani, Bonucci, Cuadrado, Matuidi (Ramsey, 61.), Bentancur, Khedira (Rabiot, 61.), Bernardeschi (Douglas Costa, 79.), Dybala, Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Genoa: Radu, Ghihlione, Romero, Zapata, Ankersen, Schöne, Cassata, Ardila (Radovanovic, 84.), Pandev (Gumus, 68.), Kouame (Sanabria, 81.), Pinamonti. Vezetőedző: Thiago Motta

Sassoulo – Fiorentina:

Nem kezdett rosszul a Fiorentina, hiszen már a 4. percben eltalálták a jobb kapufát Kevin-Prince Boateng révén, de a vezetést mégis a Sassoulo szerezte meg a 24. percben, amikor Jeremie Boga egy nagyszerű szólót követően szépen lőtt a kapus mellett a kapu jobb oldalába.

A második félidő kissé eseménytelenül telt, egészen a 63. percig, amikor is kiegyenlített a Fiorentina Castrovilli fejesgóljával. Aztán a vezetés is összejött a firenzei gárdának, amikor a 82. percben  Castrovilli passza után Milenkovic lőtte a kapu közepébe a labdát. Erre már nem tudott válaszolni a Sassoulo, és a lefújásra is maradt a végeredmény.

Sassoulo – Fiorentina: 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Boga (24.) ill. Castrovilli (63.), Milenkovic (82.)
Sárga lap: Caputo (30.), Djuricic (51.), Berardi (69.) ill. Venuti (13.), Pezzella (42.), Dalbert (71.), Castrovilli (88.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!

A forduló további mérkőzései:

Kedd:
Parma – Verona: 0–1
Brescia – Inter: 1-2

Szerda:
Napoli – Atalanta: 2-2
 Cagliari – Bologna 3-2
Juventus – Genoa: 2-1
Lazio – Torino: 4-0
Sampdoria – Lecce: 0-1
Sassoulo – Fiorentina: 1-2
Udinese – AS Roma: 0-4

Csütörtök:
21:00: AC Milan – SPAL (Tv:Digisport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: