Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Újabb Barca-blama; Gulácsiék idegenbeli sikere! – Videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója egyből egy óriási meglepetéssel kezdődött a Camp Nouból. A másik pályán (18:55-kor kezdődő találkozók) A RB Leipzig idegenben tett nagy lépést a továbbjutás felé. 

(Kép: mirror.co.uk)

FC Barcelona – Slavia Praha 0-0
Camp Nou stadion, Vezette: M. Oliver (angol)
Sárga lap:
Piqué (14.), Semedo (32.), Busquets (43.) illetve Olaynika (21.), Stanciu (48.), Husbauer (82.), Kudela (82.), Kolar (93.)
Piros lap: –

Barca: ter Stegen – Semedo, Lenglet, Piqué, Alba (S. Roberto, 46.), de Jong, Busquets (Rakitic, 68.), Vidal – Griezmann, Messi, Dembélé (Fati, 65.). Vezetőedző Ernesto Valverde

Slavia Praha: Kolar – Coufal, Kudela, Frydrych, Boril – Soucek, Traore (Ted, 57.) – Sevcik, Stanciu (Husbauer, 63.), Olayinka – Masopust (Provod, 82.). Vezetőedző:  Jindrich Trpisovsky

Úgy tűnik egyáltalán nem volt véletlen, hogy a Barca már egy körrel korábban is alaposan megszenvedett a Slaviával.

A prágaiakon ezúttal is tökéletesen látszott, hogy bizony nincs sok veszítenivalójuk.

Nem is volt!
Ha kellett szabálytalanságokkal tördelték a játékot, ha arra volt szükség, húzták az időt – és persze a katalánok idegeit (…), ha pedig kellett, a VAR is segítségükre sietett. Nem volt szép a vendégek futballja, de kétségkívül eredményre vezetett.

 

A gólpasszt adó Lionel Messi (a két belső védő között) lesen áll Arturo Vidal érvénytelenített gólja előtt

A Slaviának nem volt kaput eltaláló lövése sem, de emiatt szerintünk sem a prágaiaknak kell keseregniük! Nagy dolgot vittek véghez, egy számukra örökké emlékezetes estén!

A Barcánál pedig (…) hiába játszott mindenki (még Luis Suárez is beállt csereként), hiába fogadkozott Nelson Semedo, nem sikerült feljavulni, és a hétvégi bajnoki zakó után újabb igen kellemetlen eredményt értek el.

Egyre melegebb az a kispad Ernesto Valverde alatt…

Zenit Szentpétervár – RB Leipzig 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Demme (45+5), Sabitzer (63.)
Sárga lap: Erokhin (6.), Dzyuba (67.) illetve Upamecano (67.)
Piros lap: –

Zenit: Kerzhakov – Rakitsky, Ivanovic (Driussi, 70.), Osorio, Smolnikov (Karavaev, 46.) – Santos, Barrios, Ozdoev – Erokhin (Kuzyayev, 85.), Azmoun, Dzyuba. Vezetőedző: Sergey Semak

Leipzig: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg (Kampl, 46.) – Sabitzer, Laimer, Demme, Nkunku (Werner, 61.) – Poulsen, Forsberg (Haidara, 76.). Vezetőedző: Julian Naglesmann

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a Lipcse. Gulácsiék minden tekintetben, így labdabirtoklásban, a helyzetek számában is a hazaiak fölé nöttek.

A Lepzig elbírta ezt is, hogy az elmúlt hétvégén a Mainz ellen zseniálisan játszó Timo Werner csak csereként állt be. A németek győzelme abszolút megérdemelt.

Diego Demme gólja:

Marcel Sabitzer találata:

Az F -és G-csoport állása az esti meccsek előtt: