Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Olaszországban botlott a Manchester City – Videóval

Szerda este a Bajnokok Ligája csoportköreinek negyedik fordulóját rendezték, ahol a Dinamo Zagreb hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, a Manchester City pedig megizzadt Olaszországban.


Bajnokok Ligája – csoportkör – 4. forduló

Az eddig 3 mérkőzésből 3-at elbukó Atalanta fogadta a 100%-os Manchester Cityt, azonban a számok csalókák lehetnek, hiszen a hazaiak kiváló formában vannak a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig csak a rutin maradt el. A vezetést korán megszerezte Pep Guardiola csapata, Sterling kapott egy kiváló sarkazós mozdulattal passzt Gabriel Jesustól, az angol támadó pedig higgadtan értékesítette helyzetét. A félidő végén Gabriel Jesus is betalálhatott volna, azonban büntetőt hibázott. A második játékrész elején kiegyenlít az olasz gárda, Pasalic érkezett remekül Gómez beadására, a fiatal horvát középpályás pedig gyönyörű gólt fejelt. Ezután a legérdekesebb szituáció az volt, amikor Claudio Bravót kiállította a játékvezető, ugyanis a chilei hálóőr Ederson helyett jött be a félidőben csereként, így a jobbhátvéd Walker állt be a kapuba, aki Mahrez helyett jött be csereként. A manchesteri gárda ezek után ráment a labdatartásra, és meg is lett az eredménye, hiszen kihúzták 1-1-es döntetlennel.

Atalanta – Manchester City 1-1 (0-1)
Játékvezető: A. Kulbakov (fehérorosz), Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro, Milánó)
Gólszerzők: Pasalic (49′) ill. Sterling (7′)
Kiállítva:ill. C. Bravo (81′)


Mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy ha nyernek, akkor hatalmas lépést tesznek a továbbjutás felé, és ennek megfelelő tempóban futballozott mind a két együttes. A vezetést az ukránok szerezték meg egy kontratámadást követően, amelynek a végén Alan Patrick értékesítette helyzetét. Azonban a hazaiak válaszára nem kellett sokat várni, egy jobboldali beadásra Petkovic érkezett a legmegfelelőbb ütemben, és egyben ugrott a legmagasabbra is, így a kapuba tudott bólintani. A hazaiak a találkozó hajrájában megfordítják az állást, a csereként beállt Ivanusec kapott remek ütemben labdát, majd ugyanilyen jól tolta meg azt, és a befejezésnél is higgadt tudott maradni a 20 éves játékos. A Sahtar kitámadott a maradék pár percre, ennek következtében kinyíltak hátul, a Dinamo pedig ezt meg is bosszulta Ademi révén. A vendégek még így sem adták fel, és előbb Moraes talált be, majd Tete büntetőből a hosszabbítás 7. percében, így a sírból visszahozta a mérkőzést és a továbbjutási esélyeit az ukrán gárda.

Dinamo Zagreb – Sahtar Donyeck 3-3 (1-1)
Játékvezető: F. Brych (német), Helyszín: Stadion Maksimir (Zágráb)
Gólszerzők: B. Petkovic (25′), Ivanusec (83′), Ademi (89′) ill. Alan Patrick (13′), Moraes (90+3′), Tete (90+7′)
Kiállítva: Moro (74′) ill. Marlos (79′)


A “C” csoport jelenlegi állása