Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: Pochettino és a Spurs nem bírja a kettős terhelést

A világ egyik legértékesebb – bár sokak szerint jócskán túlbecsült – keretével dolgozhat Londonban az argentin sztáredző, Mauricio Pochettino. A korábbi Espanyol játékos immár öt és fél éve vezeti menedzserként a Tottenham együttesét, azonban a jelek szerint kifulladt ez a kapcsolat.

Ahogy a bevezetőben utaltunk rá, a világ egyik legerősebb csapata is lehetne a Spurs. Azonban a keret a képességeihez mérten jócskán alulteljesít. Az embernek olyan érzése lehet, hogy az előző szezonban elvesztett Bajnokok Ligája döntő örökös sebet ejtett volna a játékosok motivációján, és az edző iránti bizalomban.

A „Sarkantyúsok” mindössze a 12. helyen szerénykednek a Premier League tabelláján, és a forduló végére akár még hátrébb is szorulhatnak, hiszen olyanok játszottak náluk eggyel kevesebb meccset, mint a Manchester United vagy a Wolverhampton Wanderers. Tegnap ugyanis a Spurs a bombaformában lévő újonccal, az immár 5.helyen feszítő Sheffield Uniteddel játszott döntetlent. A lefújás után Pochettino ugyan reálisan értékelte a meccset, azonban utalt arra, hogy mennyire sokat kivesz belőlük a folyamatosan szerda-szombat (esetleg kedd-vasárnap) ritmus:

„Nehéz meccs volt számunkra, mert a Sheffield nagyon jó, szervezett csapat. Nehéz volt az első félidőben játszani ellenük. A második félidőben jobbak voltunk náluk. Összességében ez az igazságos végeredmény. nagyon jól tudtuk, hogy miként fognak játszani. A legnehezebb dolog az volt, hogy hogyan birkózzunk meg az energiájukkal. Azt hiszem, hogy megérdemelték az egy pontot. Sok ok miatt nem úgy játszunk, mint amit várunk magunktól, de vissza kell nyernünk az önbizalmunkat, és az egyensúlyunkat.”

– füstölgött Pochettino.

A Spurs-re (is) most pihenő vár, lévén válogatott szünet következik. Az észak-londoni gárda következő megmérettetése november 23-án lesz, mégpedig a West Ham elleni városi rangadón.