Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a chilei válogatott nem vállalja a játékot Peru ellen

A chilei válogatott az országban kialakult tüntetések és halálesetek miatt nem vállalta a jövő heti, Peru elleni felkészülési mérkőzést. 

Forrás: tellerreport.com

A Chilei Labdarúgó-szövetség ma reggel jelentette be, hogy a játékosok reggeli tanácskozásán arra jutottak, hogy nem szeretnének pályára lépni jövő hét keddi, a Peru elleni barátságos mérkőzésen. A találkozó a perui fővárosban, Limában lett volna, de a focisták így sem szerettek volna játszani az országukban hetek óta zajló zavargások miatt, és a bejelentést követően vissza is tértek klubjaikhoz.

A válogatott labdarúgók közül a Bayer Leverkusen középpályása, Charles Aránguiz nyilatkozott, és elmondása szerint a meccset nem szabad megrendezni, mivel nyugtalanság uralkodik az országukban.

Chilében lassan egy hónapja tartanak a kormányellenes és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni megmozdulások, amik diáktüntetésként kezdődtek október közepén az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer átalakítását követelve. Azóta elfajultak az események, és az erőszak miatt már 20 ember meghalt, és több mint 2000 megsebesült. Kedden több 100 ezer tiltakozó vonult az utcákra Chile városaiban, hogy azonnali és széles körű reformokat, például minimálbér-emelést és a gyógyszerárak leszállítását, illetve új alkotmány kidolgozását követeljék.