Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tite szerint még türelmesnek kell lenni Rodrygóval

Habár a Real Madrid fiatalja, Rodrygo meghívót kapott a brazil válogatottba, és lehetőséget is kapott Argentína ellen, de Dél-Korea ellen már a keretbe sem nevezte.

Forrás: eurosport.com

A brazil válogatott szövetségi kapitányát, Titét is lenyűgözte Rodrygo teljesítménye a Real Madridban, ezért meghívta őt a felnőtt nemzeti csapatba. A 18 éves játékos bár nem volt tagja az Argentína elleni kezdő tizenegynek, de a 71. percben becserélték Willian helyére, így végül mégis debütálhatott a felnőttek között.

Ezek után nagy nyomás helyeződik Titére, akitől elvárnák, hogy a Real Madrid után a brazil válogatottban is kezdő legyen, de a szövetségi kapitány szerint Rodrygónak még időre van szüksége.

“Rodrygo nagyon tehetséges és remekül szállt be az Argentína elleni meccsbe, pedig nem is úgy terveztük, hogy be fog állni. Türelmesnek kell lennünk vele és időt kell neki adnunk, és lépésekben kell haladnunk. Meg kell várnunk a megfelelő pillanatot, hogy a helyes döntést hozzuk. El fog jönni neki is az ideje a válogatottban, de nem szabad semmit siettetnünk addig.”

Rodrygo mindössze már a második BL-meccsén mesterhármast szerzett, de hat mérkőzésén a felnőtt csapatban már  hat gólnál tart.