Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Rossi az esélyekről

Ahogyan arról beszámoltunk, az UEFA a pénteki napon kisorsoltak a Nemzetek Ligája Playoff-ágának sorsolásait, vagyis eldőlt, hogy az Eb-kvalifikációért versenyben lévő 16 válogatott milyen úton juthat még ki a jövőévi kontinensviadalra…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi racionálisan értékelte a válogatott előtt álló feladatokat, miután az elődöntőben Bulgáriát, az esetleges döntőben pedig az Izland-Románia párharc győztesét kaptuk:

“Nem is kérdés, hogy kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, de ugyanakkor abban a helyzetben sem vagyunk, hogy azt mondhassuk, könnyű dolgunk lesz. Már csak azért sem, mert nehéz körülmények között fogunk játszani, egy olyan stadionban, amely az ellenfél szurkolóival lesz tele és annak ellenére, hogy a világranglistán velünk azonos pozícióban van Bulgária, ez korántsem lesz egy könnyű meccs. A jó dolog az, hogy ha viszont ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk majd a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon.

Sok munka vár ránk. Először is a legfontosabb, hogy a legjobb játékosaink felépüljenek és jó formában legyenek márciusra. Folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulásukat, megnézni őket személyesen is, aztán pedig a teljesítményüket, majd pedig az ellenfelein elleni stratégiánkat is ki kell alakítanunk. A bolgár válogatott új szövetségi kapitányát már kinevezték, az ő edzői felfogásáról is ki kell derítenünk, amit csak lehet, de Izlandról és Romániáról is mindent meg kell tudnunk annak érdekében, hogy készen álljunk az ellenük játszandó mérkőzésekre.”