Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a gyenge kezdés után döntetlenre mentett a Liverpool a Napoli ellen – videóval

A Bajnokok Ligája E csoportjában a Liverpool a Napolit fogadta az Anfielden. Az olaszok vezetést szereztek az első félidőben az enerváltan játszó angol csapat ellen, és bár a második játékrészre fordult a kocka, mégis csak az egyenlítés jött nekik össze a hazaiaknak. A csoport másik mérkőzésen a Genk otthonába látogatott az RB Salzburg, és nagyon simán nyerni tudott, ráadásul Szoboszlai Dominik egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. A Liverpool és a Napoli fej-fej mellett állnak a tabellán, de az osztrákok is beleszólhatnak még a küzdelmükbe. 

Forrás: uefa.com

Liverpool-Napoli:

Nagyon rosszul kezdte az első félidőt a Liverpool. A mérkőzés eleje igen eseménytelenül telt, egyik csapat sem tudott igazán helyzeteket kialakítani, így a legnagyobb esemény az volt, hogy Fabinho megsérült, és a 19. percben le is kellett cserélni. Aztán a 21. percben a Napoli kihasználta a hazai védők hanyagságát, és megszerezte a vezetést a csapatának. Di Lorenzo indította Mertenst a saját térfeléről, és a liverpooli játékosok a lesben reménykedve nem futottak vele, a belga pedig Allisson mellett végül a hálóba lőtt. A játékvezető ekkor nem adta meg a gólt, mert a videóbíró segítségével először megnézte, hogy Mertens szabálytalan volt-e, majd azt is, hogy lesen állt-e, de végül úgy döntött, hogy a találat érvényes volt. A Liverpool nem találta meg a játékát, az ellenfél középpályáján is alig tudott átmenni. A játékrész utolsó perceire azonban feléledtek, és akadt néhány szép támadásuk is, bár a legveszélyesebb a hosszabbításban Milner helyzete volt, amikor az angol középpályás két védőn is átszlalomozott majd lőtt, de Meret bravúrral védett.

A második félidőt egy nagy Liverpool-helyzet nyitotta, amikor az 54. percben Firmino lövését Koulibalynak kellett kirúgnia a gólvonalról. Jobban is játszottak már a hazaiak, míg a Napoli kicsit beszorult, és nem tudott támadásokat kialakítani. Nem is tudták sokáig tartani a Liverpoolt, akik a 65. percben egyenlítettek is. Milner szöglete után Lovren ugrott a magasba, majd fejelt Meret mellett a hálóba. Innentől kezdve egyértelmű lett az angolok dominanciája, a Napolinak nem sok momentum jutott. Habár a játékban már felülkerekedtek a hazaiak, a helyzetek nem jöttek, így nem sok esélyük volt a vezetés megszerzésére sem. Az utolsó percekre azért felpörgött a Liverpool, főleg, hogy az olaszok addigra már nagyon elfáradtak. Az angolok főleg a beívelésekre támaszkodtak, de a gól ezekből sem jött már össze, így maradt az 1-1-es végeredmény.

Liverpool-Napoli: 1-1 (0-1)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: Carlos Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: Lovren (65.) ill. Mertens (29.)
Sárga lap: Robertson (90+1.) ill. Koulibaly (90+2.), Allan (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson, Robertson, Van Dijk, Lovren, Gomez (Oxlade-Chamberlain, 57.), Milner (Alexander-Arnold, 78.), Fabinho (Wijnaldum, 19.), Henderson, Mane, Firmino, Szalah. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Napoli: Meret, Maksimovic, Manolas, Koulibaly, Mario Rui, Di Lorenzo, Allan, Zielinski (Younes, 85.), Ruiz, Mertens (Elmas, 81.), Lozano (Llorente, 72.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 


Genk-RB Salzburg:

Forrás: uefa.com

Jobban játszott a Salzburg az első félidőben, de a helyzeteiket egészen a 43. percig nem lőtték be. Ekkor Szoboszlai Dominik szabadrúgása a sorfalról pattant le, ám a magyar játékos újra próbálkozhatott, de ezt a lövést a kapus ütötte ki, épp Daka elé, aki már belőtte a hálóba a labdát. Két percet kellett csak várni a második gólra, amit most egy támadás végén szerzett Minamino.

A második félidőben sem változott a játék képe, és sokkal jobbak voltak az osztrákok. A 69. percben a harmadik góljukat is megszerezték Hvang Hicshan révén, a gólpasszt pedig a néhány perccel ezelőtt beálló Haaland adta. A Salzburg azonban nem tudta gól nélkül lehozni a meccset, hiszen a 85. percben szépített a Genk Samata révén. Aztán a 87. percben Haaland is betalált, ezzel megszerezve a nyolcadik gólját is a sorozat idei kiírásában. Az osztrák csapat nagyon simán nyert, és így zárkózik a Napolira a tabellán.

Genk-RB Salzburg: 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Samata (85.) ill. Daka (43.), Minamino (45.), Hvang Hicshan (69.), Haaland (87.)
Sárga lap: Samata (74.) ill. Junuzovic (21.), Kristensen (46.)
Kiállítás: – ill. –

Az E-csoport jelenlegi állása: