Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: az ultrák megverték a klubvezetőt

A nemrégiben még az olasz élvonalban szereplő, jelenleg harmadosztályú Catania csapatának Potenza elleni kupamérkőzését elhalasztották, miután a szicíliai klub ügyvezető igazgatóját megtámadták a szurkolók. Pietro Lo Monaco az incidens után hivatalos sajtótájékoztatót tartott, és lemondott.

A 65 esztendős klubvezető, aki már sok éve a Catania alkalmazásában áll hajóval tartott Szicíliáról Potenza felé, amikor a klub beszámolója szerint tíz feldühödött, arcát maszkkal eltakaró ultra megtámadta, többször megütötték, a szemüvegét is összetörték. Pietro Lo Monaco előbb a rendőrséghez fordult, majd hazatért Cataniába. A klub úgy döntött, elhalasztja a Potenza elleni kupameccset.

„Szégyenteljes támadás érte klubvezetőnket, amire a városban elhelyezett plakátok alapján készültek is” – írja a Catania hivatalos közleménye. Lo Monaco sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen bejelentette lemondását.

„A klubot mérges légkör veszi körül. Vannak szurkolók, akik szeretik a Cataniát, de vannak olyanok is, akik csak kárt okoznak nekünk. Mindent láttam, elég volt ebből” – nyilatkozta a távozó sportvezető.