Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a szerdai játéknapról

A Bajnokok Ligája csoportkör szerdai játéknapján is voltak izgalmas mérkőzések, tovább is jutottak már csapatok, de van, ahol még mindig nem dőlt el, ki lesz ott a legjobb tizenhat között. Mindemellett azonban több érdekes statisztika és rekord is született a találkozókon, ezekből hoztunk most néhányat. 

Forrás: uefa.com

1 – Az RB Salzburg csatára, Patson Daka lett az első zambiai játékos, aki gólt szerzett a BL-ben, ezzel pedig a 103. nemzetiségű labdarúgó, aki betalált a sorozatban.

2 – Az RB Leipzig védője, Ethan Ampadu lett a második legfiatalabb walesi játékos (19 évesen és 47 naposan), aki pályára lépett a Bajnokok Ligájában. A rekorder Aaron Ramsey (17 évesen és 315 naposan.)

4Jadon Sancho lett mindössze a negyedik angol játékos, aki betalált a Barcelona ellen a Camp Nouban Andy Cole, Steve McManaman és Frank Lampard után.

4Lautaro Martinez eddig a negyedik olyan Inter játékos, aki zsinórban négy BL-meccsen is gólt szerzett Samuel Eto’o, Christian Vieri és Hernán Crespo után.

5Erling Haaland az első 20 év alatti játékos, aki zsinórban öt Bajnokok Ligája mérkőzésen is betalált.

7Antoine Griezmann lett a hetedik olyan játékos, aki betalált a Barcelonának és a Barcelonában is a Bajnokok Ligájában. Erre még Phillip Cocu, Cesc Fàbregas, Eidur Gudjohnsen, Zlatan Ibrahimovic, Gaizka Mendieta és Marc Overmars volt képes.

11James Milner már 11 gólpassznál jár a 2017/18-as szezon kezdete óta a BL-ben, ennél több asszisztot egyetlen másik játékos sem osztott ki.

17Dries Mertens 17 gólban működött közre a legutóbbi 18 BL-mérkőzésén: 13 góllal és 4 assziszttal segítette a csapatát.

34Leo Messi már 34 különböző csapatnak talált be a Bajnokok Ligájában, ennél több klubnak még senki nem tudott betalálni a sorozatban.

(Forrás: Opta)