Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Így kommentálták Emery menesztését!

Az “ágyúsok” részéről a többségi tulajdonos, Stan Kroenke is megszólalt Unai Emery menesztését illetően.

(Kép: as.com)

A sportvezető csapata vasárnapi Norwich elleni bajnokija (15:00, Tv: Digi Sport 2) előtt akart tiszta vizet önteni a pohárba, vélhetően levenni számos terhet a játékosok válláról.

“Ahogy a szurkolóink, úgy mi is aggódtunk a kialakult helyzet miatt. A feladatunk viszont az volt, hogy támogassuk Unait és csapatát, egészen addig, amíg nem látjuk úgy, hogy bizony változásra van szükség.” – Idézi a klub hivatalos honlapja az amerikai üzletembert.

“Az elmúlt hetekben már érett ez a döntés, hiszen jó párszor üléseztünk Eduval (technikai igazgató), Raullal (Sanllehi, futballigazgató) és Vinai-jal (Venkatesham, kereskedelmi ügyekért felelős vezető). Itt kell kihangsúlyoznom, hogy Unai egy nagyszerű ember és edző, akinek az elhivatottsága a futball iránt fantasztikus. Végül mégis figyelembe kellett vennünk, hogy jó pár célkitűzésünk nagyon hamar kútba eshet, ha nem változtatunk. Ez volt a fő okunk, meg akartuk menteni a szezont.” – Folytatta Kroenke, majd kitért Freddie Ljungberg megbízására.

“Freddie vérében van az Arsenal DNS-e. Hosszú évekig játszott a klubnál, a szurkolók szeretik, és az elmúlt években kiváló munkát végzett a háttérben, például a klub utánpótlásában. Ebben a pillanatban biztosak vagyunk benne, hogy ő a legmegfelelőbb személy a posztra.” – Tette még hozzá az “ágyúsok” első embere, megjegyezve azt is, hogy Ljungberg edzői megbízatásától függetlenül a háttérben el kell kezdeniük azon dolgozni, hogy hosszabb távon megtalálják a legmegfelelőbb személyt a kispadra (Kroenke itt arról nem beszélt, hogy Ljungberg-gel hosszabb távon is lennének terveik – a szerk.).