Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Wales nem engedi, hogy Bale golfozzon a torna alatt

Wales Magyarországot is megelőzve egyeneságon jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra. Gareth Bale a walesi válogatott egyik legfontosabb játékosa, így nem meglepő, hogy a szövetség vezetősége szerint a Real Madrid labdarúgója nem hódolhat kedvenc hobbijának a torna alatt. 

Forrás: golf.com

Gareth Bale maga nyilatkozta, hogy a golf igen fontos szerepet foglal el az életében, és akár még a futball előtt is állhat. A Real Madrid szélsője eddig is sokat szerepelt a lapokban a közelgő eligazolása miatt, de legutóbb azért került a középpontba, mert a Wales-Magyarország Eb-selejtező utáni ünneplés során előkerült egy zászló, amelyen a “Wales, Golf, Real Madrid. Ebben a sorrendben.” felirat volt olvasható. A zászlót a szurkolók készítették, akik szándékosan a második helyre tették a golfot.

Jonathan Ford, a walesi szövetség vezérigazgatója most egy interjúban elmondta, hogy nem fogják engedni Bale-nek, hogy az Európa-bajnokság alatt golfozzon, mert mindennél fontosabb az, hogy egészséges legyen a tornára.

“Ryan Giggs tenni fog róla, hogy a válogatott edzőtáborában minden a futballról szóljon. Nem kockáztathatjuk a játékosaink egészségét és erőnlétét azzal, hogy valaki golfozni akar. Természetesen, az egész napi edzés után nekik is kell valamilyen szórakozás, de azért óvatosnak kell lenniük.”

Wales az A-csoportba került az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán Olaszország, Svájc és Törökország mellé.