Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso nem érzi elég felkészültnek magát egykori csapatának irányításához

Egyelőre remekül érzi magát jelenlegi kenyéradójánál, ahol még sokat szeretné tanulni az edzői szakmát. 


Xabi Alonso nem fogja átvenni a Bayern München irányítását, legalábbis jelenleg biztosan, mondta el a Marca újságírójának kérdésére. A bajorok korábbi játékosa még tapasztalatlannak érzi magát ehhez a nagy feladathoz. A világ- és Európa-bajnok középpályás jelenleg nevelőegyesületének, a Real Sociedad B-csapatának a vezetőedzői pozícióját tölti be. A 38 éves spanyol tréner jelenleg is tartja a kapcsolatot korábbi csapattársaival, valamint a Bayern vezetőségével, ugyanis nagyon megszerette a német rekordbajnok klubot.

“Ott vagyok ahol lenni akarok, és ez a San Sebastian és a Real Sociedad. Még kezdő vagyok az edzői szakmában és egyelőre ezen felül nincsenek kitűzött céljaim. Remélem, hogy itt jobb edzővé válhatok és felépíthetek egy sikeres pályafutást. Az fog történni, aminek történnie kell. A klubok amelyeknél játszottam a világ legjobb edzőit foglalkoztatják, én viszont még csak kezdő vagyok”

– nyilatkozta a Marca-nak Xabi Alonso.

A Bayern Münchent Niko Kovac menesztése óta Hansi Flick irányítja, és jó esély van arra, hogy a szezon végéig marad is a kispadon az ideiglenesen kinevezett tréner. Az viszont egyelőre képlékeny, hogy jövő nyáron ki lesz a Bundesliga címvédőjének edzője.