Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juventus edzője elképesztő csúcsot döntött

A Juventus tegnapi győzelme alkalmával a torinóiak rutinos trénere személyes mérföldkövet ért el a Serie A-ban, amelyre korábban még soha senki nem volt képes az olasz bajnokság történetében…

Maurizio Sarri ugyanis edzői pályafutása során 100. alkalommal ünnepelhetett győzelmet a kispadon egy olasz bajnoki mérkőzésen, annak ellenére, hogy a Sampdoria elleni találkozó mindössze a 169. Serie A-s fellépése volt. A 60 éves láncdohányos tréner ezzel a valaha volt legrövidebb idő alatt érte el a jeles mérföldkövet az olasz bajnokság történetében, hiszen a rekordot eddig a Napolitól a közelmúltban elbocsátott Carlo Ancelotti tartotta, akinek 185 mérkőzésre volt szüksége.

A semmiféle játékosmúlttal nem rendelkező Sarri jó ideig bankárként dolgozott, edzői karrierjét első csapatoknál 1996-ban kezdte, ám évtizedeken át kizárólag alacsonyabb osztályú klubokat vezetett. A Serie A-ban 2014-ben debütált az Empoli kispadján, később a Napoli csapatát irányította, majd egy angliai kitérőt követően nyáron tért vissza Italiába a Juventus együtteséhez.

A lenti listából kiderül, hogy Ancelotti mellett további, óriási neveket utasított maga mögé a nápolyi származású mágus, akitől sokan azt várják, hogy 1996 után újra BL-győzelemhez vezesse a Juventus alakulatát.