Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fantasztikus Roma négyes idegenben – VIDEÓVAL

Az egyébként remek formát mutatót Roma nehéz kihívásra készült péntek este. A fővárosiak ahhoz a Fiorentinához látogattak, amely a naptári év elején egy hetessel küldte haza őket a kupában. A kiesőzóna elől iszkoló firenzeiek azonban most nem voltak méltó ellenfelei a vendégeknek.

A tegnap esti meccs legjobb játékosa kétségtelenül az igazi Roma-legendává válni kívánó Edin Dzeko lett. A boszniai sztár két gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a Fiorentina megsemmisítéséből. A korábbi Manchester City peremember mostanra olyan klasszissá érett (33 éves korára), aki a nyomástól függetlenül képes a saját csapata javára billenteni az események folyását.

Kétgólos vendégvezetésnél ugyan a hazai Milan Badelj még szépíteni tudott, ám Vincezo Montella nem tudta kellőképpen felrázni játékosait a szünetben, így a Roma sikere teljesen megérdemelt. A „Farkasok” megerősítették negyedik, még éppen Bajnokok Ligája indulást érő helyezésüket a tabellán, az olyan üldözők előtt, mint a Cagliari vagy az Atalanta.

Fiorentina – AS Roma 1:4 (1:2)
G.: Badelj (34.), ill. Dzeko (19.)), Kolarov (21.), Pellegrini (73.), Zaniolo (88.)

A meccs összefoglalója: