Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: négyet vágott, tovább növelte előnyét a Liverpool – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 19. fordulójának csütörtök esti rangadóján a listavezető Liverpool nagyon sima, négygólos győzelmet aratott közvetlen üldözője, a Leicester City otthonában.

A klubvilágbajnokság nyerteseként visszatérő Vörösök az első perctől kezdve nyomás alatt tartották a hazaiakat, akiknek sokáig még kapura lövésük sem volt. Jürgen Klopp intenzív futballjának fél óra elteltével lett meg az eredménye, amikor is a vendégek Roberto Firmino fejesével vezetéshez jutottak – a brazil támadó Trent Alexander-Arnold beívelését váltotta gólra. Brendan Rodgers alakulatán a második játékrészben a cserék sem tudtak segíteni, sőt a Liverpool a hajrában még magasabb fokozatra kapcsolt: előbb James Milner értékesítette a Caglar Söyüncü kezezése miatt megítélt tizenegyest, majd Firmino duplázott. A 76. percben a két előkészítést is jegyző jobbhátvéd, Alexander-Arnold vette be Kasper Schmeichel kapuját, méghozzá egy nagyszerű lövéssel. A Leicester játékosainak csak momentumai voltak az összecsapáson, a bajnoki címre törő liverpooliak lefocizták őket.

A Liverpool előnye immáron 13 pont a Premier League tabelláján a második helyen lévő Rókákhoz képest, akiket péntek este a címvédő Manchester City megelőzhet, amennyiben Pep Guardiola gárdája nyerni tud a Wolverhampton Wanderers otthonában.

Leicester City Liverpool 04 (0-1).
Gólszerzők: Firmino (2), Milner (büntető), Alexander-Arnold.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Csütörtök
Tottenham 21 Brighton
Aston Villa 10 Norwich
Bournemouth 11 Arsenal
Chelsea 02 Southampton
Crystal Palace 21 West Ham
Everton 10 Burnley
Sheffield Utd 11 Watford
Manchester United 41 Newcastle

Péntek
20:45 Wolves Manchester City (Spíler1 TV)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: