Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola ismét magyarázhatta a bizonyítványát

A Manchester City tegnap este újabb vereséget szenvedett az angol bajnokság (Premier League) idei kiírásában, a bajnokság felénél már ötödször kapituláltak, és lassan végleg lemondhatnak a címvédés reményéről…

Ederson korai kiállítása miatt már a 12. percben tíz emberre fogyatkozott a Manchester City együttese, amely ennek ellenére Raheem Sterling duplájával a második játékrész elejére kétgólos előnyre tudott szert tenni, ám képtelenek voltak kibírni a Wolves nem mindennapi nyomását, és végül 3-2 arányban kapituláltak.

A lefújást követő sajtótájékoztatón a vesztes hadvezér, Pep Guardiola rezignáltak vette tudomásul az újabb kudarcot, melynek köszönhetően csapata lemaradása a harmadik helyen az egyel kevesebb meccset játszó éllovas Liverpool mögött már 14 pontra nőtt:

“Nem adhatjuk fel, különben nem leszünk ott Európában. Kevesebb mint 45 óránk maradt a Sheffield United elleni mérkőzésig. Korábban mindig jól reagáltunk az ilyen helyzetekben, most is küzdenünk kell. Már régóta nagy a különbség, nem reális, hogy a bajnoki címről beszéljünk. Többször is feltették már nekem ezt a kérdést, ugyanezt tudom mondani rá. A Wolverhampton elképesztően nagyot küzdött a hajrában, nem tudtuk kivédekezni. A gólok ugyanakkor elkerülhetők lettek volna. Nem szabad, hogy ezen rágódjunk, nehéz helyzetben voltunk, de a végsőkig küzdöttünk és volt esélyünk a pontszerzésre.”

Az angol bajnokság (Premier League) utolsó 2019-es fordulója a mai napon veszi kezdetét, a Manchester City vasárnap este, 21 órától fogadja majd a Sheffield Unitedet.