Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Martial és Rashford döntött a Burnley ellen – videóval

A Premier League 20. fordulójában a Manchester United a Burnley otthonába látogatott. A vendég csapat fölényben játszott, és sokáig úgy tűnt, csak egy góllal győzik le a hazai csapatot, de végül Rashford állította be a végeredményt az utolsó percben. 

Forrás: premierleague.com

A Burnley védekezésre rendezkedett be, így nem volt meglepő, hogy a Manchester United volt a kezdeményezőbb fél. Folyamatosan támadtak a vendégek, de az első igazán nagy helyzetük a 19. percben érkezett, amikor Rashford lövése csak a jobb kapufát találta el. A 34. percben még közelebb jártak a gólhoz, amikor lövését Bardsley tisztázta a gólvonalról. Aztán a 44. percben csak összejött a vezetés az MU-nak, amikor Pereira remek labdaszerzése után Rashford elé passzolt, aki végül a kapus mellett a háló közepébe lőtt, ezzel zárva a játékrészt.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a United volt a támadóbb csapat. Az 50. percben ráadásul már Martial is betalált, de a gólt szabálytalanság miatt később érvénytelenítette a játékvezető. Szép lassan azért a Burnley is megmutatta magát, és akadtak kisebb helyzeteik, és a 76. percben akár gólt szerezhettek volna Gudmundsson közeli szabadrúgásból, de lövése azonban kapu fölé ment. Az MU jól játszott, és le is zárhatta volna a mérkőzést, de a kapu előtt pontatlanok voltak. Már úgy tűnt, hogy nem fog változni a mérkőzés állása, amikor a 95. percben Rashford is betalált, ezzel lezárva a találkozót.

Burnley-Manchester United: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Martial (44.), Rashford (90+5.)
Sárga lap: Bardsley (23.), Mee (62.), Taylor (71.), McNeil (89.) ill. Williams (90+3.), Fred (90+4.), Lingard (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további eredményei és mérkőzései:

Szombat:
Brighton
-Bournemouth: 2-0
Newcastle-Everton: 1-2
Southampton-Crystal Palace: 1-1
Watford-Aston Villa: 3-0
West Ham-Leicester: 1-2
Norwich-Tottenham: 2-2
Burnley-Manchester United: 0-2

Vasárnap:
15:00 Arsenal-Chelsea (Tv: Spíler 1)
17:30 Liverpool-Wolves (Tv: Digi Sport 1)
19:00 Manchester City-Sheffield United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: