Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Londoni licitháború indul a Lipcse védőjéért – sajtóhír

Egybehangzó szigetországi sajtóértesülések szerint az Arsenal és a Tottenham csapata januárban egyaránt meg akarja szerezni a RB Leipzig védelmének alapemberét…

Az Express információi szerint az Arsenal és a Tottenham együttese egyaránt hajlandó lenne kifizetni a RB Leipzig által kért 50 millió fontos összeget a fiatal francia hátvéd, Dayot Upamecano játékjogáért a januári átigazolási időszakban.

A 21 esztendős középső védő 2017. januárjában a Red Bull Salzburgból igazolt Lipcsébe, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese három évvel ezelőtt, 10 millió euróért vásárolta meg a testvércsapattól. Upamecano a 2019–2020-as idényben 19, összességében pedig már közel 100 tétmeccsen lépett pályára a lipcsei klub alkalmazásában, megszerzése óta gyakorlatilag kirobbanthatatlan az összeállításból, és a német szakértők is rendszerint szuperlatívuszokban értékelik teljesítményét.

Upamecano aktuális szerződése még a következő évad végéig érvényes a Leipzignél, tehát ha nem is szeretne maradni náluk, akkor is ráérnek még jövő nyáron is az eladásával, de amennyiben a londoni gigászok komolyan gondolják a januári megszerzését, akár még feljebb is tornázhatják az árát.