Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

11 napig fogva tartották a kameruni csatárt

A 39 éves csatár december közepén tért volna vissza Ausztriába, de a határon őrizetbe vették és csak 11 nap után engedték szabadon.

„Soha többet nem térek vissza Ausztriába” – jelentette ki Mohamadou Idrissou, akit számára érthetetlen módon tizenegy napig fogva tartottak az osztrák hatóságok, majd kitoloncolták Németországba. A 39-szeres kameruni válogatott csatár pályafutása nagy részét Németországban töltötte, a Hannover, a Freiburg és a Mönchengladbach színeiben 139 Bundesliga-mérkőzésen 27 gólt szerzett, a másodosztályban pedig 164 meccsen 68-szor volt eredményes.

2018-ban szerződött Ausztriába, az Union Hallein és az FC Kufstein után legutóbb a negyedosztályú DSV Leobent erősítette. A 39 éves támadó december közepén tért volna vissza Ausztriába, de a határon őrizetbe vették és csak 11 nap után engedték szabadon.

„Ez idő alatt annyi kenyeret ettem, mint 20 év alatt Németországban összesen” – panaszkodott a játékos. Amíg a Leoben elnöke, Edi Lieber azt mondta, a vízum hiánya miatt utasították ki a játékost Ausztriából, addig Idrissou azt állította, az útlevele járt le.

“Csalódtam a hatóságokban, senki sem érdemel ilyen bánásmódot. Alkotmányos államban ezt nem lehet megtenni. Egyetlen törvényt sem sértettem meg, mélységesen csalódott vagyok a történtek miatt” – nyilatkozta felháborodottan Idrissou.