Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alaposan beárazta védőjét a RB Leipzig – sajtóhír

Angol sajtóinformációk megerősítették, hogy mely feltételek mellett köthet ki a Premier League-ben a Bundesliga legjobb hátvédjei közé sorolt francia tehetség…

A Mirror riportja értelmében a RB Leipzig vezetősége 80 millió fontban határozta meg rendkívül tehetséges védője, Dayot Upamecano árát, akiért a korábbi értesülések szerint többek közt az Arsenal és a Tottenham mutatott konkrét érdeklődést.

A 21 esztendős középső védő 2017. januárjában a Red Bull Salzburgból igazolt Lipcsébe, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese három évvel ezelőtt, 10 millió euróért vásárolta meg a testvércsapattól. Upamecano a 2019–2020-as idényben 19, összességében pedig már közel 100 tétmeccsen lépett pályára a lipcsei klub alkalmazásában, megszerzése óta gyakorlatilag kirobbanthatatlan az összeállításból, és a német szakértők is rendszerint szuperlatívuszokban értékelik teljesítményét.

Upamecano aktuális szerződése a következő évad végéig érvényes a Leipzignél, de amennyiben a londoni gigászok megfizetik az árát, akár már januárban számítani lehet a klubváltására.