Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, részt vehet-e Willi Orban a pótselejtezőkön

A Bundesligában szereplő RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann megerősítette, hogy mikor térhet vissza műtétje után Willi Orban, de a hír nem kecsegtet semmi jóval a magyar válogatott számára.

Forrás: mlsz.hu

Először a német Kicker hozta le a hírt, miszerint Willi Orban áprilisig nem tud majd csapatával, az RB Leipziggel edzeni sérülése miatt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a játékos nem tud ott lenni a március végén esedékes, Európa-bajnokságra kvalifikáló NL-pótselejtezőkön sem.

A hírt az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann is megerősítette:

„Nagelsmann úgy számol, hogy Konaté “február közepén” kezdheti az edzéseket, míg a csapatkapitány Orbán “április előtt nem”, de ezt nem tudjuk pontosan.”

– idézte a német szakembert a lap.

Orbán még október végén szenvedett térdsérülést a Német Kupában a Wolfsburg elleni mérkőzésen. A hírek először arról szóltak, hogy csak néhányt hetet kell kihagynia, de meg kellett műteni, így a felépülése elhúzódik, ráadásul jobban, mint ahogy azt először várták.

A magyar válogatott március 26-án Bulgáriával találkozik a pótselejtezők elődöntőjében, és amennyiben győzelemmel zárul a mérkőzés, akkor az Izland-Románia összecsapás győztesével játszhat majd a Puskás Arénában március 31-én.