Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan mikor térhet vissza a magyar válogatott legértékesebb játékosa

Március elején már pályára léphet térdműtétje után Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott védője, aki így minden bizonnyal ott lehet majd a tavaszi, Bulgária elleni Nemzetek Ligája-playoff meccsen. 

Az RB Leipzig 27 éves magyar válogatott csapatkapitánya, Willi Orbán október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg, és két héttel később térdműtéten esett át, artroszkópos eljárással operálták meg a védőt. A 12-szeres válogatott hátvéd várható visszatérése kapcsán a német rblive.de közölt friss részleteket. E szerint Orbán a vártnál kicsit később, nem februárban, hanem márciusban játszhat csak újra. A játékos és az RB Leipzig orvosi stábja is óvatosan áll hozzá a játékos visszatéréséhez, mivel Orbán térde nem terhelhető még annyira, hogy elkezdje a rehabilitációs munkát a napokban.

A legoptimistább előrejelzés szerint is csak február közepétől végezhet nagyobb igénybevétellel járó edzésmunkát a védő, így március előtt aligha léphet majd pályára. Azt viszont a portál is hozzáteszi, hogy a friss és a magyar válogatott számára remek hírek alapján is elegendő ideje lesz Orbánnak arra, hogy megfelelő formába lendüljön, így ott lehessen a nemzeti csapat sorsdöntő találkozóján, remélhetőleg találkozóin: a magyar válogatott március 26-án játszik pótselejtezőt Bulgáriában, és ha nyer, öt nappal később Budapesten, az új Puskás Arénában fogadhatja az Izland-Románia párharc győztesét az Eb-részvételért.