Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: féltucat gólt vágott a Lipcse a Wolfsburgnak – Videóval

A legjobb 32 között 8 mérkőzést rendeztek szerda este a Német Kupában, ahol többek között a Borussia Dortmund, a RB Leipzig, és a listavezető Mönchengladbach is érdekelt volt, ráadásul ebből két gárda egymás ellen szállt harcba a továbbjutásért.


Gulácsi Péter és Willi Orban csapata mészárlást rendezett, ugyanis bajnokságbeli riválisukat, a Wolfsburgot 6-1-re verték meg idgenben, Timo Werner vezérletével, aki 2 gólpasszt és 2 gólt jegyzett. A találkozón nem lépett pályára Gulácsi, Orbán igen, azonban térdsérülést szenvedett, így a 26. percben le kellett őt cserélni. A Werder Bremen simán ejtette ki másodosztályú ellenfelét, míg a Kaiserslautern és Verl büntetőkkel jutott tovább.

A Borussia Dortmund hátrányba került a listavezető Mönchengladbach ellen, de Brandt négy perc alatt megfordította a mérkőzést és továbbjuttatta a mostanában gyengén teljesítő BVB-t. A Düsseldorf, a Frankfurt, de letudta győzni alsóbb osztályú ellenfelét rendes játékidőben. Dárdai Pál volt együttese, a Hertha BSC nem tudott a 90 perc alatt továbbjutni ellenfelén, így hosszabbításra került sor, ahol szintén nem tudták dűlőre vinni a gárdák, ennek következtében büntetőkre került sor, amelyet a berlini játékosok használtak ki jobban.

Eredmények
Werder Bremen – Heidenheim (II.) 4-1
Wolfsburg – RB Leipzig 1-6
Kaiserslautern (III.) – Nürnberg (II.) 3-2 (büntetők után)
Verl (IV.) – Kiel (II.) 2-1 (büntetők után)
Borussia Dortmund – Mönchengladbach 2-1
Düsseldorf – Erzgebirge Aue 2-1 (II.)
Hertha BSC – Dresden 3-3 (II.) 4-3 (büntetők után)
St. Pauli (II.) – Frankfurt 1-2