Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Jovicnak ki kell engednie az oroszlánt, ami benne lakozik”

Veljko Paunovic, a szerb U19-es válogatott korábbi szövetségi kapitánya bízik Luka Jovicban, de épp itt lenne az ideje, hogy megmutassa, hogy mire is képes valójában.

Forrás: Getty Images

Paunovic a 2014-és U19-es Európa-bajnokság ideje alatt irányította az akkor még csak 16 éves Luka Jovicot a szerb válogatott utánpótlás csapatában. Amikor nyáron leigazolta a Real Madrid, a korábbi edző optimistán nyilatkozott, miszerint egy olyan játékost szereztek a spanyolok, akiben hatalmas potenciál van.

Azóta azonban eltelt 6 hónap, és a helyzet koránt sem tökéletes. Jovic mindössze 432 percet játszott minden sorozatot figyelembe véve, és csak egyetlen gólt szerzett.

Paunovic most a Spanyol Szuperkupa kapcsán beszélt korábbi játékosáról, aki kezdőként lép majd pályára a Valencia ellen ma este, mivel Karim Benzema megsérült.

“Eddig is azt mondtam, hogy az első hat hónapja az alkalmazkodásról fog szólni. Amit most látunk, az csak az árnyéka önmagának, de most már épp itt az ideje, hogy felébredjen és éljen a kapott lehetőséggel. Kívülről nagyon higgadtnak látszik, de ez a báránybőr egy oroszlánt takar, ami még nem mutatkozott meg Madridban. Én hiszek benne, de most már ki kell engednie ezt a benne élő oroszlánt.”

A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Ljubisa Tumbakovic viszont élesen kritizálta a támadót, és az ő véleménye szerint Jovicnak saját magában kell a hibát keresnie, mivel a hozzáállása nem profi futballistához méltó.