Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: A Valencia ellen valóban a szezon eddigi legjobb meccsét játszották a blancók?

Mint ismert, a Real Madrid igazán imponáló játékkal, óriási fölényben futballozva nyert a Valencia ellen a spanyol Szuperkupa elődöntőjében. Azt pedig, hogy mekkora is volt a blancók fölénye, jól jelzi a következő statisztika. 

(Kép: marca.com)

Az eredmény és a mutatott játékkal abszolút elégedett lehet Zinedine Zidane vezetőedző, aki vélhetően az alábbi statisztikai mutatóban sem talál semmi kivetni valót.

A blancóknak ugyanis több sikeres passza volt szerda este, mint a korábban bármikor a szezonban.

Hazard, Bale vagy Benzema hiányában nagyon is működött az öt középpályasós taktika, hiszen Casemiro, Kroos, Valverde, Isco és Modric a szó legszorosabb értelmében uralták a meccset. Az ő hathatós közreműködésük is kellett ahhoz, hogy 798 passzal (ebből 739 sikeres is volt, ami 93%-os pontosságot jelent – a szerk.) zárt a Real.

A legtöbb sikeres átadás Toni Kroos (102) nevéhez köthető, akitől alig maradt el a meccs legjobbja, Isco (96)… Ha mrá a passzokat említettük, jegyezzük meg azt is, hogy 61%-os volt a Real labdabirtoklása a lefújás pillanatában.

Figyelembe véve, hogy egy spanyol élcsapat ellen tarolt az új felállással a Real Madrid, kíváncsian várjuk, hogy látjuk-e még ilyen rendszerben a blancókat a folytatásban.