Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: „Igen, elutasítottam a Barcát, mert…”

Mint ismert, végül nem egy nagynevű edző, hanem Quique Setién lett az FC Barcelona új vezetőedzője, miután a Camp Nou-ban megköszönték Ernesto Valverde munkáját. Pedig már egy jó ideje az esélyesek között tartották számon a klub korábbi játékosát, Xavi Hernándezt is.

A klub történet egyik legjobb és legértékesebb játékosaként számon tartott Xavi tavaly vonult vissza az aktív játéktól, és lett azonnal utolsó csapatának, az Al-Saddnak az edzője. A még mindig csak 39 esztendős Xavi pedig a várakozásoknak megfelelően tehetséges szakvezetőnek ígérkezik, a katari bajnokságban jócskán kitűnik remek látás a pálya szélén is.

Már korábban is lenyilatkozta, hogy egyelőre nagyon tapasztalatlannak és felkészületlennek érzi magát arra, hogy az FC Barcelonát vezesse, de egy napon szeretné megvalósítani ezt az álmát is. Xavi ezt az elméletét erősítette meg a minap, amikor a Barcelona valóban megtörtént megkereséséről mesélt:

„Igen, kaptam ajánlatot a Barcelonától, mégpedig Eric Abidal és Oscar Grau jelenlétében, viszont nem fogadtam el. Mindenekelőtt azért, mert még korai lett volna számomra a Barcelonát edzeni, de továbbra is az az álmom, hogy a jövőben a Barca edzője lehessek. Ezt először a családomnak, majd az Al-Sadd játékosainak mondtam el. Az utóbbi három napban nem voltam a legjobb állapotban, de most már teljesen az Al-Saddra koncentrálok. Tetszik az új barcelonai edző. Kedvelem a munkamódszereit, és remélem, hogy sikeres lesz a csapattal.”.

A világ-, és kétszeres Európa-bajnok Xavit 2021. közepéig köti szerződés az Al-Saddhoz.