Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ciro Immobile vezeti az Aranycipő-versenyt

Szombati mesterhármasa után Ciro Immobile megerősítette vezetését az európai Aranycipő-pontverseny élén, és a Lazio olasz gólvágója további egészen elképesztő számokat tudhat magáénak…

Újabb három góljával Ciro Immobile 19 mérkőzés után immár 23 góllal rendelkezik az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as kiírásában. Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt 29 góllal (36 pályára lépés) lett társgólkirály az akkor még az Intert erősítő Mauro Icardival holtversenyben. Összességében Gonzalo Higuaín (2015-2016) tartja a mindenkori Serie A-s rekordot az egy idény alatti 36 góllal.

A 29 éves támadó 23 bajnoki góljával a legjobb góllövő az európai topligákat figyelembe véve, őt Timo Werner (RB Leipzig) követi 20 találattal, Robert Lewandowski (Bayern München) 19 gólos, míg például a legnagyobb sztárok közül Cristiano Ronaldo (Juventus) 14, Lionel Messi (Barcelona) 13 találattal rendelkezik az idény derekán épphogy túl. Immobile összesen 28 találatban volt érintett gól vagy gólpassz formájában, ami szintén a legtöbb egész Európában. Nála pedig kizárólag az elmúlt három év Aranycipőse, Lionel Messi mondhatta el magáról az utolsó három szezonban, hogy bajnoki mérkőzésen legalább két gólt szerezzen: az argentin 21, Immobile 18 alkalommal érte el mindezt.

Természetesen Immobile az olasz bajnokság góllövőlistáját is utcahosszal vezeti: 23 találatánál kilenc csapat (!) is kevesebb vagy ugyanannyi gólt szerzett a szezonban, a mesterlövések rangsorában Lukaku és Ronaldo 14-14 találattal próbálja követni őt.

A Laziónál mindössze a negyedik szezonját töltő támadó máris a klubtörténelem negyedik legeredményesebb játékosa 159 meccs alatti 112 találatával, csupán Silvio Piola (145), Giuseppe Signori (126) és Giorgio Chinaglia (121) előzik meg őt.