Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: “Kane és Rashford sérülése? Sajnos nem meglepő!”

A Sheffield United ellen hangolódó Pep Guardiola sajtótájékoztatóján kitért a riválisok legjobbjainak, egészen pontosan Marcus Rashford és Harry Kane sérüléseire is. 

(Kép: goal.com)

A City trénere ezúttal is a játékosokat ért, Angliában szerinte amúgy is különösen extrém terhelésre hivatkozott – És hát valljuk be, van azért ráció a gondolataiban.

“Angliának óriási csapás Kane és Rashford kiesése. Remélhetőleg hamar felépülnek.” – Kezdte Guardiola.

“Ezek a játékosok elképesztően sok meccset játszanak, ezért bármennyire is szomorú, nem meglepő egy ilyen sérülés. Elég csak a Newcastle állandó sérültjeire gondolnunk, de nekünk is mindig vannak hiányzóink, és mindenki láthatja, hogy mire is gondolok. A legfelső szinten, az irodákban persze nem panaszkodnak, mert szerintük ez normális.” 

“Túl sok az elvárás ilyen téren a játékosoktól. A szezon végén jön például az az Európa-bajnokság… a nemzeti csapatokban a legjobbaknak játszaniuk kell, mindezt 20 nap után… Kényelmetlen ez a helyzet, a játékosoknak sok! Sajnos igen is elbukhatnak ebben.” – Folytatta Guardiola, aki újfent nem felejtett el a liga vezetésének is üzenni.

“Minden menedzser beszél már erről, de őket ott fent nem érdekli. Vége a Boxing Day-nek, folytatódik a szezon, három naponta megint jönnek a meccsek, majd jön az új idény és kezdődik újra az egész. A játékosok igen is belefáradhatnak ebbe, csak hajtjuk és hajtjuk őket, de a test egyszer jelezni fog, hogy elég!” – Így Guardiola, aki még felhozta Raheem Sterling példáját is.

“Sterling már több mint 3000 percet játszott idén. Ráadásul az elmúlt meccsein nem szerzett gólokat, de volt, amikor nem játszott. Ha nincs a pályán egyből hiányolják őt, jönnek a kérdések, hogy mi történt.. Pihenni is kellene egy játékosnak. Vajon mi történhetett?!” – Tette fel a már-már költői kérdést Guardiola.