Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Agüero mentette meg a Cityt az égéstől, az Everton kétgólos előnyt herdált el – videóval

Hétközi bajnoki fordulót rendeztek a Premier Leauge-ben, ahol több csapat is lejátszotta már a soron következő mérkőzését. A Manchester City a Sheffield United otthonába látogatott, és ha nehezen is, de nyert Guardiola együttese. Az Everton a Newcastle-t fogadta, és bár Steve Bruce gárdájának a rendes játékidő végéig nem sok köze volt a meccshez, mégis egy perc alatt kétgólos hátrányból egyenlítettek a liverpooliak ellen. 

Forrás: premierleague.com

Sheffield United – Manchester City:

Hiába játszott nagy fölényben a City, a Sheffield tett róla, hogy izgalmas legyen az első félidő, hiszen már az elején majdnem le kellett cserélni a több hónap után visszatérő Laporte-ot Besic becsúszása után. A 20. percben Sterling bombáját kellett védeni a kapusnak, ahogy a 26. percben is, de ekkor Otamendi ollózós mozdulatából születő lövést kellett hárítania. A 35. percben Basham buktatta Mahrezt a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Gabriel Jesus állt a labda mögé, ám a próbálkozását Henderson egy szép mozdulattal védeni tudta. A City nem tudott vezetést szerezni ezután sem.

A második játékrész egy Sheffield helyzettel kezdődött, ami a csapat első kapura lövése is volt a meccsen. Egy nagyon szép passzjáték után először Ederson védett, majd a kipattanót sarokkal próbálták ellőni, de ez már gyenge próbálkozás volt. Nem jött össze a gól a Citynek, de a helyzetek is elmaradtak, ezért Guardiola Agüerót is beküldte a pályára. Be is jött a csere, hiszen a 74. percben meg is szerezte az argentin a vezetést csapatának. De Bruyne szolgálta ki tökéletesen Agüerót, aki a kapu közvetlen közelében, kapásból lőtt a hálóba. A Sheffield erre nem tudott már válaszolni, így a City gyűjthette be a három pontot.

Sheffield United – Manchester City: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Agüero (74.)
Sárga lap: Besic (13.), Norwood (24.), Fleck (43.), McBurnie (84.) ill. Fernandinho (45+2.), Rodri (53.), Agüero (83.)
Kiállítás: – ill. –

Everton – Newcastle:

Forrás: premierleague.com

Az Everton játszott fölényben az első félidőben, a Newcastle-nek még kaput eltaláló lövése sem volt. Walcott és Sidibe révén több helyzete is volt a liverpooliaknak, viszont a gólt mégis Moise Kean szerezte a 30. percben, aki Bernard passzát követően ragyogó technikával tüzelt a hálóba. Ez volt a fiatal olasz támadó első találata a Premier League-ben.

A második játékrész egy Everton góllal kezdődött az 54. percben. Digne passzolta oda Calvert-Lewinnak a labdát, aki gyönyörű gólt tekert a kapu jobb oldalába. A Newcastle továbbra sem tudta még veszélyeztetni sem az Everton kapuját, egészen a mérkőzés hajrájáig, amikor teljesen megváltozott a meccs képe. Vérszemet kapott a vendégcsapat, és a hosszabbításban két gólt is szerzett Lejeune révén, és nem is akármilyeneket. A 94. percben egy szöglet után ollózott a hálóba a francia védő, egy perccel később pedig a kapu előtti nagy kavarodásban kotorta be szemfülesen a labdát a kapus mellett, ezzel pontot mentve a csapatának.

Everton – Newcastle: 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Kean (30.), Calvert-Lewin (54.) ill. Lejeune (90+4. 90+5.)
Sárga lap: Calvert-Lewin (68.) ill. Clark (62.)
Kiállítás: – ill. –

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Aston Villa-Watford: 2-1
Bournemouth-Brighton: 3-1
Crystal Palace-Southampton: 0-2
Sheffield United-Manchester City: 0-1
Everton-Newcastle United: 2-2
21:15 Chelsea-Arsenal (Tv: Digisport 1)

Szerda:
20:30 Leicester-West Ham (Tv: Digisport 2)
20:30 Tottenham-Norwich
21:15 Manchester United-Burnley (Tv: Digisport 1)
21:00 Wolverhampton-Liverpool

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: