Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: „Az Arsenal lelke a Highbury-ben maradt”

Nagyon érdekes nyilatkozatot adott a beIN Sports riporterének az Arsenal korábbi menedzsere, Arséne Wenger. A francia szakember huszonkét éven át irányította a londoniakat, és elmondása szerint tudja, hogy mi a mostani sikertelenség oka.

Arséne Wenger három bajnoki címet nyert az „Ágyúsok” menedzsereként, és mind a három PL-elsőség ahhoz az érájához köthető, amikor a klub otthona még a Highbury volt. A gárda ugyanis 2006-ban átköltözött a hatalmas kölcsönökből építtetett Emirates-be. A költözés óta pedig messzire elkerülik az Arsenal a bajnoki címek. Sőt, manapság még a Bajnokok Ligája indulás is.

Ismert tény, hogy az Arsenal a saját gazdálkodásából akarta törleszteni adósságát, nem pedig közel-keleti milliomosok pénzéből. Azonban ez hosszú éveken át korlátozta a minőségi és drága átigazolások létrejöttét a klub számára. Hosszú szenvedés, illetve néhány további FA-kupa és Community Shield győzelem után Wenger 2018-ban hagyta el az Arsenalt. Unai Emery katasztrofális ténykedése után pedig Mikel Arteta (Wenger korábbi játékosa, csapatkapitány) próbálja helyrehozni a múlt hibáit.

Amely kényszerű hibák közé tartozik a már emlegetett költözés is, persze mint tudjuk, ez visszafordíthatatlan esemény. Ennek ellenére Wengernek még a mai napig fájó pont:

„Építettünk egy új stadiont, de soha nem találtuk meg benne a lelkünket. Soha nem tudtuk létrehozni újra azt a kégkört, ami ott volt.”

– mélázott az egykor általa is szorgalmazott döntésen, a francia szakember.

A Highbury egyébként részben ma is áll. Apartman komplexum lett a legendás stadionból.